10/2/13

Μερικές εικόνες από την πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους

Το Σάββατο 9/2 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους (εδώ το κάλεσμα και η αφίσα). Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11 και διάρκησε 1 ώρα, κατά την οποία μοιράζονταν και διαβάζονταν από τη μικροφωνική κείμενα από όλες τις συλλογικότητες που είχαν καλέσει σε αυτήν (Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου, Ανοιχτή συνέλευση για τη διεκδίκηση του Ασυρμάτου, Αυτοδιαχειριζόμενο ωδείο, Ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη-Αναρχική συλλογικότητα Ναμούς-Σύντροφοι/συντρόφισες από Ηλιούπολη Άλιμο Δάφνη, ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγίου Δημητρίου).

Στις 12:00 ξεκίνησε η πορεία που κατέβηκε όλη την Αγίου Δημητρίου μέχρι το νεκροταφείο, έστριψε στην 25ης Μαρτίου και μετά ξαναέπιασε την Αγίου Δημητρίου περνώντας από νέο τέρμα και πλατεία Βελουχιώτη, και καταλήγοντας στο πάρκο του Ασυρμάτου. Συμμετείχαν 250 άτομα τόσο από τις καλούσες συλλογικότητες, όσο και από ομάδες από τις γύρω περιοχές και μεμονωμένοι γείτονες. Μοιράστηκαν πολλά κείμενα, κολλήθηκαν αφίσες των συλλογικοτήτων και έγιναν παρεμβάσεις με σπρέι. Δημιουργήθηκε ένα γεγονός ενημέρωσης για τις δράσεις των τοπικών αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων αλλά και για την αποφασιστικότητά τους να υπερασπιστούν το χαρακτήρα τους ενάντια σε κάθε προσπάθεια καταστολής, σε ώρα που ήταν γεμάτοι οι δρόμοι και η αγορά.

Θεωρούμε ότι η όλη οργάνωση της πορείας και η μαζική συμμετοχή μελών των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων είναι ένα ακόμα βήμα στη σύνδεση στην πράξη αυτών και στη ζύμωση μεταξύ τους.






Δεν υπάρχουν σχόλια: