31/3/17

Σάββατο 1/4 - Πορεία για ελεύθερες μετακινήσεις για όλους/ες

Την Πέμπτη 30/3 το απόγευμα έγινε μοίρασμα στους σταθμούς του μετρό από το Ελληνικό μέχρι τη Δάφνη και μικροφωνική στο μετρό της Δάφνης ενάντια στα νέα μέτρα ελέγχου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καλώντας στην πορεία του Σαββάτου 1/4 στις 12:00 στο Μοναστηράκι.

Μοιράστηκε κείμενο της Πρωτοβουλίας αναρχικών-αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού καθώς και το παρακάτω:

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

Η βεβαρημένη πραγματικότητα και το κόστος ζωής, που αυξάνεται συνεχώς, ενώ ταυτόχρονα οι μισθοί μειώνονται, περιορίζουν όλο και περισσότερο τις ζωές των ανθρώπων, υποδουλώνοντας κάθε πράξη και επιλογή του στα συμφέροντα του κράτους, των μικρών και των μεγάλων αφεντικών. Στο πλαίσιο των γενικευμένων και επιβεβλημένων μεταρρυθμίσεων για την οικονομική ανάκαμψη του ελληνικού κράτους, αλλάζουν μορφή και τα μέσα μαζικής μεταφοράς (Μ.Μ.Μ). Έχουν ήδη δημιουργηθεί σιδερένιες μπάρες, οι οποίες θα ανοίγουν μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, έχει αυξηθεί η αστυνομική παρουσία στους σταθμούς του μετρό, ενώ πολλαπλασιάζονται οι κάμερες παρακολούθησης με την τοποθέτησή τους ακόμα και εντός των συρμών.
Οι νέες εξελίξεις δεν στοχεύουν στην διευκόλυνση των μετακινήσεων, ούτε και στην μείωση των εξόδων του επιβατικού κοινού. Αρχικά λειτουργούν σαν απτός αποκλεισμός της μεταφοράς για όλους όσους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις νέες απαιτήσεις και δεν δικαιούνται κάρτα ανεργίας, που θα τους παρείχε το δικαίωμα της ελεύθερης επιβίβασης στα μέσα, όπως οι μετανάστες, οι επισφαλώς εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι.
Παράλληλα με το νέο σύστημα η μητρόπολη θα χωριστεί σε ζώνες και η απόσταση που διανύουμε μέσα σε αυτές, θα καθορίζει την τιμή του εισιτηρίου. Οι μετακινήσεις προς τη δουλειά, το πανεπιστήμιο, κι όποια άλλη ανάγκη καλούμαστε να καλύψουμε καθημερινά θα κοστολογούνται ανάλογα με τον «τυχαίο» τόπο διαμονής μας, αμβλύνοντας τις ανισότητες. Οι μεγάλες αποστάσεις θα κοστίζουν περισσότερο, απομονώνοντας μας και προσδιορίζοντας την κάθε μας κίνηση.
Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι για την έκδοση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου απαιτείται μια πληθώρα προσωπικών στοιχείων όπως: χρόνος ανεργίας, εισοδηματικά κριτήρια, οικογενειακή κατάσταση, ΑΜΚΑ κ.α. Ταυτόχρονα η ψηφιοποίηση μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας θα καταγράφει και θα ελέγχει ανά πάσα στιγμή την τοποθεσία μας. Όλες οι πληροφορίες των μετακινήσεων θα υπάρχουν σε μια βάση δεδομένων, συμπληρώνοντας το παζλ του γενικού φακελώματος των ζωών μας. Το δυστοπικό αυτό σύστημα παρακολούθησης ολοκληρώνεται με τη μόνιμη αστυνομική παρουσία (περισσότερες κάμερες, προτροπές από τα μεγάφωνα να προσέχουμε ποιος κάθεται δίπλα μας), ενισχύοντας το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργείται, για να φαντάζει το κράτος ως ο μόνος εγγυητής της προσωπικής μας ασφάλειας. Μέσα από αυτόν τον εκσυγχρονισμό, δεχόμαστε έναν ολοκληρωτικό έλεγχο και μια βίαιη καταστολή και πειθάρχηση των αντιστάσεών μας.
Η ελεύθερη μετακίνηση, ειδικά στη χαοτική μας μητρόπολη, αποτελεί βασική μας ανάγκη και γι’ αυτό θεωρούμε δικαίωμα όλων την ελεύθερη πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν θα ανεχθούμε την επιβολή των αποκλεισμών για τους οικονομικά ασθενέστερους, ούτε και την άμεση επίβλεψη κάθε πτυχής της προσωπικής μας ζωής. Προτάσσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των επιβατών απέναντι στο σύμπλεγμα ασφαλείας των μέσων (ελεγκτές, security, μπάτσοι), καθώς και τους από κοινού αγώνες για την κατάργηση των νέων πρακτικών και την διεκδίκηση της δωρεάν πρόσβασης σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΗ 12:00 μ.μ.
ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΤΙΑ













25/3/17

Ενημέρωση για φωτιά στην κατειλημμένη καφετέρια στο πάρκο του Ασυρμάτου


Την Πέμπτη 23/3/2017 το απόγευμα εκδηλώθηκε φωτιά σε ένα δωμάτιο της κατειλημμένης καφετέριας στον Ασύρματο όπου φιλοξενούνται και διαμένουν μετανάστες - μετανάστριες εδώ και μήνες. Η αιτία της φωτιάς πιθανολογούμε ότι δεν οφείλεται σε δολιοφθορά αλλά προήλθε από ατύχημα στο εσωτερικό του δωματίου, ίσως από βραχυκύκλωμα σε κάποιο θερμαντικό σώμα. Η φωτιά έγινε αντιληπτή γρήγορα και επιχειρήθηκε να σβηστεί με τους πυροσβεστήρες που υπήρχαν στο χώρο. Δυστυχώς επεκτάθηκε ταχύτατα και το δωμάτιο κάηκε ολοσχερώς. Τελικά η πυροσβεστική έσβησε τη φωτιά και εμπόδισε την επέκταση της στο υπόλοιπο κτίριο. Παρότι οι ζημιές είναι μόνο υλικές και ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανείς, ο χώρος της καφετέριας δεν είναι προς το παρόν κατοικήσιμος αφού το σύνολο των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων έχει καταστραφεί. Για την άμεση κάλυψη της έκτακτης στεγαστικής ανάγκης κάποιοι από τους μετανάστες και τις μετανάστριες δέχθηκαν να διανυκτερεύσουν προσωρινά για τρεις ημέρες σε κάποια αίθουσα της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου. Οι υπόλοιποι συνέχισαν να φιλοξενούνται σε κινηματικές δομές. Από τις τοπικές συλλογικότητες, από κινηματικές δομές, από κατοίκους της γειτονιάς του Ασύρματου, από το σύλλογο γονέων και από το σχολείο της μικρής μας φιλοξενούμενης γίνεται αυτή τη στιγμή μια μεγάλη προσπάθεια να βρεθεί χώρος κατάλληλος και μόνιμος να στεγαστούν οι άνθρωποι.

Όσον αφορά την ‘’επόμενη μέρα’’, το γεγονός αυτό έγινε η χρυσή ευκαιρία για όλες τις αρχές, από τον εισαγγελέα και την αστυνομία μέχρι το δήμο. Σφράγισαν άμεσα την καφετέρια και έτσι ανέξοδα και χωρίς πολλά πολλά δρομολόγησαν την προαναγγελθείσα εδώ και καιρό κατεδάφισή της. Η δημοτική αρχή σε πλήρη σύμπνοια με τους συριζαίους πολιτικούς προϊσταμένους της έχει ‘’επανεκτιμήσει’’ τη στάση και τη φιλική της διάθεση προς τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα του ασυρμάτου. Μας ανακοίνωσαν πως δεν θα υπάρξει πλέον καμία ανοχή. Στη σημερινή πολιτική συγκυρία έχει γίνει πατέντα πια και είναι πλέον χωρίς προσχήματα η γενικευμένη επίθεση στις καταλήψεις και στα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα των από τα κάτω, στο όνομα της ‘’αποδοτικότερης΄΄ διαχείρισης, της ανάπτυξης και της εκμετάλλευσης αυτών των χώρων. Η δημοτική αρχή επιτίθεται στις καταλήψεις γιατί συνεχίζει και ταυτίζεται με την κρατική διαχείριση. Προσπαθεί μαζί με το κράτος να διατηρήσει το μονοπώλιο της βίας, το μονοπώλιο της διαχείρισης των δημόσιων χώρων, της διαχείρισης των μεταναστών κλπ, ως ο μόνος εγγυητής της κοινωνικής ομαλότητας. Η κατάληψη της βίλα Ζωγράφου θα γίνει ωδείο, η κατάληψη της Αλκιβιάδου θα γίνει κέντρο ασυνόδευτων ανηλίκων και ο Ασύρματος επιτέλους θα αναπλαστεί αφού γκρεμιστεί το "κακόγουστο αρχιτεκτονικά" κτίριο της καφετέριας (sic). Οι επιθέσεις που δέχονται οι κατειλημμένοι χώροι από όλο τον κρατικό και δημοτικό συρφετό και η συκοφάντησή τους από τα ΜΜΕ είναι ακόμη μια προσπάθεια της εξουσίας για την κοινωνική απονομιμοποίηση κάθε εστίας αντίστασης που προωθεί την κοινωνική ανυπακοή και την αλληλεγγύη.

Η κατειλημμένη καφετέρια είναι κομμάτι των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και ως τέτοιο μπαίνει στο στόχαστρο της δημοτικής - κρατικής επίθεσης. Είναι ένας χώρος όπου εδαφικοποιείται το πρόταγμα της αυτοοργάνωσης απέναντι στην εξατομίκευση και την εξαθλίωση. Ένας χώρος όπου φιλοξενούνται μετανάστες/στριες μέσα στον αστικό ιστό ενάντια στην αορατότητα και την αθλιότητα των κέντρων φιλοξενίας και κράτησης που το κράτος προσπαθεί να επιβάλλει. Ένας χώρος που υποστηρίζει με έμπρακτο τρόπο ιδέες και προτάσεις σε σχέση με τις καθημερινές μας κοινές ανάγκες σε ένα δημόσιο πεδίο, με ανοιχτό χαρακτήρα, προσβάσιμο σε όλους, αναδεικνύοντας και κάνοντας ορατά πολλά ζητήματα. Οι εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, οι προβολές, οι συναυλίες, τα εργαστήρια αυτομόρφωσης, οι δομές αλληλεγγύης εμπλουτίζουν το χαρακτήρα του πάρκου μετατρέποντάς τον σε τόπο κοινωνικής συνεύρεσης, έκφρασης και δραστηριοποίησης. και αυτό δεν θα το σταματήσει καμία φωτιά και καμία δημοτική αρχή. Συνεχίζουμε σαν ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου να βρισκόμαστε στον Ασύρματο, κάθε Τετάρτη στις 8:00 στο χώρο του Αυτοδιαχειριζόμενου Ωδείου.

Ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο κτίριο, δεν σκοπεύουμε να παραιτηθούμε από το όραμά μας και τη συνεχή μας παρουσία και δράση για μια κοινωνία που δεν θα υπάρχουν αποκλεισμένοι και παρίες, ξένοι και ντόπιοι, περισσευούμενοι και αναλώσιμοι από το αδηφάγο τέρας που ορίζεται από το κίνητρο της κερδοφορίας και της αποκλειστικής διαχείρισης της εργασίας, του ελεύθερου χρόνου, των σωμάτων μας και των επιθυμιών μας από κεντρικές και τοπικές εξουσίες. Παραμένουμε στις γειτονιές μας και παντού, αναζητώντας και εμπλουτίζοντας συνεχώς νοήματα και πράξεις που μας αφορούν.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις Βίλα Ζωγράφου, στέγης μεταναστών/στριών Αλκιβιάδου και στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου.
Κοινοί αγώνες ντόπιων μεταναστών/στριών για έναν κόσμο με ελευθερία χωρίς εξουσίες, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς διαχωρισμούς.

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου


Antifa League 6η (εξ αναβολής) αγωνιστική Α ομίλου – Μπραχάμι, Πάρκο Ασυρμάτου [12/3]




ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
 
Το πάρκο Ασυρμάτου αποτελεί εδώ και και χρόνια σημείο αναφοράς για τους κατοίκους του Μπραχαμίου. Μέχρι πριν 3 δεκαετίες ήταν βάση της αεροπορίας, ενώ σήμερα, χάρη στις τοπικές διεκδικήσεις είναι ένας ανοιχτός χώρος για όλους, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας των κοινωνικών αγώνων της γειτονιάς. Πρόκειται για μια από τις τελευταίες κοιτίδες πρασίνου στην πόλη, ενώ παραμένει μακριά από εμπορικές εκμεταλλεύσεις. Καθημερινά χρησιμοποιείται από κατοίκους της περιοχής για ποικίλες δραστηριότητες, όπως οι βόλτες και το άραγμά τους, ενώ για χρόνια οι όποιες εκδηλώσεις(πχ συναυλίες) πραγματοποιούνταν εκεί διεξάγονταν χωρίς αντίτιμο, κάτι που θεωρούμε συλλογική κατάκτηση των από κάτω, κατάκτηση που πρόσφατα αμφισβητήθηκε και θεωρούμε σημαντικό να διαφυλαχθεί. Τα τελευταία επίσης χρόνια, σε χώρους του πάρκου φιλοξενήθηκε σειρά δομών αλληλεγγύης, όπως συλλογικές κουζίνες, μαθήματα αυτομόρφωσης, με ιδιαίτερο το παράδειγμα του Αυτοδιαχειριζόμενου Ωδείου, φιλοξενία προσφύγων και πολλές άλλες δραστηριότητες.
Τον τελευταίο καιρό, ο δήμος Αγίου Δημητρίου, επιδιώκει το γκρέμισμα της κατειλημμένης καφετέριας, που είχε στεγάσει πολλές από αυτές τις δραστηριότητες, και που σε αυτήν λαμβάνει χώρα η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου. Πρόφαση για το γκρέμισμα αυτό αποτελεί η ανάπλαση του πάρκου, η οποία θα συνοδευτεί και από ξερίζωμα των δέντρων που έχουν φυτέψει οι κάτοικοι. Για εμάς, ο λόγος που ο δήμος επιθυμεί το γκρέμισμα της κατειλημμένης καφετέριας είναι πολιτικός, και στοχεύει στη φίμωση κάθε διαφορετικής φωνής που λειτουργεί εκτός θεσμικών πλαισίων, και στο να μετατραπεί το πάρκο σε έναν αποστειρωμένο χώρο πιο εύκολα εμπορεύσιμο. Δεν μπορούμε λοιπόν, παρά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στην Ανοιχτή Συνέλευση και τον αγώνα της ενάντια στις ορέξεις της δημοτικής αρχής.
Το πάρκο Ασυρμάτου αποτελεί επίσης έναν χώρο στον οποίο πολύς κόσμος από την περιοχή έπαιξε πρώτη φορά μπάλα. Αυτός ήταν και ένας λόγος της επιλογής μας για την διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής του Antifa League. Σαν Prolet Evolution αγαπάμε το παιχνίδι και όχι τις ποδοσφαιρικές μπίζνες. Σε μια εποχή που χορός εκατομμυρίων περιβάλλει το άθλημα, θεωρούμε πως είναι σημαντικό να αναδείξουμε την αγνή φύση του παιχνιδιού, μακριά από τους χορηγούς, τους ατζέντηδες, τους προέδρους και τα λοιπά κοράκια που μας θέλουν φιλάθλους-καταναλωτές και όχι φιλάθλους σκεπτόμενους και πολιτικοποιημένους. Η μπάλα στις αλάνες, οι φασίστες και τα αφεντικά τους στις τρύπες τους! 

 Prolet Evolution
 

15/3/17

Πορεία ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τις εμπροσθοφυλακές του



Ο αγώνας για την υπεράσπιση της πόλης και του άλσους θα νικήσει!

Εδώ και πάνω από τρία χρόνια ο νόμος της μαφίας επιχειρεί να επιβάλει άκρα του τάφου σιωπή στην πόλη μας με απειλές κατά της ζωής, βανδαλισμούς, τραμπουκισμούς και δολοφονικές επιθέσεις σε αγωνιζόμενους κατοίκους αλλά και σε όποιον εκφέρει γνώμη αντίθετη στα επιχειρηματικά συμφέροντα του Μελισσανίδη και τις αρπακτικές ορέξεις του.
Ολα αυτά συμβαίνουν γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως το επενδυτικό σχέδιο της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» και η απόπειρα λεηλάτησης ενός από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου στο λεκανοπέδιο, 480 στρεμμάτων, δεν έχει καμιά κοινωνική νομιμοποίηση από το λαό της Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.
Δεν πρόκειται όμως να καταφέρουν να απλώσουν τα χέρια τους πάνω από την πόλη και το άλσος της, όσο αίμα κι αν τρέξει, όσα κεφάλια κι αν ανοίξουν.
Τους διαβεβαιώνουμε πως η γειτονιά μας δε θα γίνει Παλέρμο. Η ελευθερία της έκφρασης γνώμης είναι για μας αξία ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ και θα διασφαλιστεί με κάθε κόστος, γιατί όπως έχουμε ξαναπεί, ενθυμούμενοι τον μεγάλο Μενέλαο Λουντέμη, «χρειάστηκαν εκατομμύρια χρόνια για να γίνουν τα τέσσερα πόδια δύο, δε θα τα κάμουμε τέσσερα εμείς».
Μαζί με όλες τις αγωνιστικές δυνάμεις της πόλης και τις συλλογικότητες του κινήματος θα δώσουμε κι αυτή τη φορά τον αγώνα της υπεράσπισης της πόλης και του άλσους, στα χνάρια του μεγάλου αγώνα του καλοκαιριού του 2014, χτίζοντας ένα ευρύ ενωτικό μέτωπο πάλης. Και στο τέλος θα νικήσουμε!
Το άλσος μας θα παραμείνει δάσος μέσα στην πόλη, με όλα τα δέντρα στη θέση τους.
Η Νέα Φιλαδέλφεια θα παραμείνει γειτονιά και δε θα γίνει η αυλή των επιχειρηματικών συμφερόντων Μελισανίδη. 

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ, ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΗ, 17:00 ΠΛ. ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ, ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ, 18:00
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
 
Κατάληψη Στρούγκα

11/3/17

Αναβολή 6ης αγωνιστικής Α' ομίλου antifa league

Αποφασίσαμε να αναβάλλουμε την αυριανή αγωνιστική στο πάρκο Ασυρμάτου, λόγω της βροχής η οποία έχει σχηματίσει λιμνάζοντα νερά και έχει λασπώσει τον χώρο της διοργάνωσης. Πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής της αγωνιστικής μας η Κυριακή 26/3.  

Prolet Evolution 

8/3/17

Σάββατο 11/3, 18:00, Εκδήλωση-συζήτηση για μετανάστες και κέντρα κράτησης


Σάββατο 11/3, 18:00

Εκδήλωση-συζήτηση:
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο κέντρο κράτησης μεταναστριών του Ελληνικού και το συνεχιζόμενο αγώνα στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη (εκδικιτικές μεταγωγές, απεργία πείνας)
Για την οργάνωση των κοινών αγώνων και της έμπρακτης αλληλεγγύης ντόπιων και ξένων.
Στην κατειλημμένη καφετέρια στον Ασύρματο.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας
Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου



7/3/17

Antifa League 6η αγωνιστική Α ομίλου – Μπραχάμι, Πάρκο Ασυρμάτου [12/3]



ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΚΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ 
      ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 

Το πάρκο Ασυρμάτου αποτελεί εδώ και και χρόνια σημείο αναφοράς για τους κατοίκους του Μπραχαμίου. Μέχρι πριν 3 δεκαετίες ήταν βάση της αεροπορίας, ενώ σήμερα, χάρη στις τοπικές διεκδικήσεις είναι ένας ανοιχτός χώρος για όλους, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας των κοινωνικών αγώνων της γειτονιάς. Πρόκειται για μια από τις τελευταίες κοιτίδες πρασίνου στην πόλη, ενώ παραμένει μακριά από εμπορικές εκμεταλλεύσεις. Καθημερινά χρησιμοποιείται από κατοίκους της περιοχής για ποικίλες δραστηριότητες, όπως οι βόλτες και το άραγμά τους, ενώ για χρόνια οι όποιες εκδηλώσεις(πχ συναυλίες) πραγματοποιούνταν εκεί διεξάγονταν χωρίς αντίτιμο, κάτι που θεωρούμε συλλογική κατάκτηση των από κάτω, κατάκτηση που πρόσφατα αμφισβητήθηκε και θεωρούμε σημαντικό να διαφυλαχθεί. Τα τελευταία επίσης χρόνια, σε χώρους του πάρκου φιλοξενήθηκε σειρά δομών αλληλεγγύης, όπως συλλογικές κουζίνες, μαθήματα αυτομόρφωσης, με ιδιαίτερο το παράδειγμα του Αυτοδιαχειριζόμενου Ωδείου, φιλοξενία προσφύγων και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Τον τελευταίο καιρό, ο δήμος Αγίου Δημητρίου, επιδιώκει το γκρέμισμα της κατειλημμένης καφετέριας, που είχε στεγάσει πολλές από αυτές τις δραστηριότητες, και που σε αυτήν λαμβάνει χώρα η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου. Πρόφαση για το γκρέμισμα αυτό αποτελεί η ανάπλαση του πάρκου, η οποία θα συνοδευτεί και από ξερίζωμα των δέντρων που έχουν φυτέψει οι κάτοικοι. Για εμάς, ο λόγος που ο δήμος επιθυμεί το γκρέμισμα της κατειλημμένης καφετέριας είναι πολιτικός, και στοχεύει στη φίμωση κάθε διαφορετικής φωνής που λειτουργεί εκτός θεσμικών πλαισίων, και στο να μετατραπεί το πάρκο σε έναν αποστειρωμένο χώρο πιο εύκολα εμπορεύσιμο. Δεν μπορούμε λοιπόν, παρά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στην Ανοιχτή Συνέλευση και τον αγώνα της ενάντια στις ορέξεις της δημοτικής αρχής.

Το πάρκο Ασυρμάτου αποτελεί επίσης έναν χώρο στον οποίο πολύς κόσμος από την περιοχή έπαιξε πρώτη φορά μπάλα. Αυτός ήταν και ένας λόγος της επιλογής μας για την διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής του Antifa League. Σαν Prolet Evolution αγαπάμε το παιχνίδι και όχι τις ποδοσφαιρικές μπίζνες. Σε μια εποχή που χορός εκατομμυρίων περιβάλλει το άθλημα, θεωρούμε πως είναι σημαντικό να αναδείξουμε την αγνή φύση του παιχνιδιού, μακριά από τους χορηγούς, τους ατζέντηδες, τους προέδρους και τα λοιπά κοράκια που μας θέλουν φιλάθλους-καταναλωτές και όχι φιλάθλους σκεπτόμενους και πολιτικοποιημένους. Η μπάλα στις αλάνες, οι φασίστες και τα αφεντικά τους στις τρύπες τους!

 Prolet Evolution

Συγκέντρωση-Πορεία για την ελεύθερη πρόσβαση και μετακίνηση στα ΜΜΜ | Σάββατο 11/3, 12:00, Μοναστηράκι



2/3/17

Καμία δίωξη στους αγωνιστές ενάντια στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων το 2011

Καμία δίωξη στους αγωνιστές ενάντια στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων το 2011

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους συναγωνιστές Ελπίδα Αλεβίζου, Δημήτρη Οικονομίδη, Πέτρο Δενδή και Γιάννη Καράμπελα που δικάζονται την Πέμπτη 9 Μαρτίου για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις το 2011 ενάντια στην αύξηση της τιμής των εισιτηρίων. Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Καράμπελας δικάζεται ύστερα από μήνυση της Τραμ Α.Ε. Οι υπόλοιποι τρεις κλήθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης και τελικά ο εισαγγελέας τους άσκησε αυτεπάγγελτη δίωξη με τη κατηγορία δημόσιας πρόκλησης σε απείθεια κατά των νόμων και των διαταγμάτων μέσω φυλλαδίων.
Στις μέρες μας, που το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η αναβάθμιση των συστημάτων ελέγχου και επιτήρησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν ξαναφέρει στο προσκήνιο το αίτημα και τους πολύμορφους αγώνες για ελεύθερες μετακινήσεις, η στοχοποίηση αγωνιστών και η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης Πέμπτη 9/3, 9:00, δικαστήρια Ευελπίδων (H΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, κτίριο ΠΡΟΚΑΤ).
https://www.kinimatorama.net/event/79203
Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου