12/5/16

Πέμπτη 12/5, 1 μμ - Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Νίκη στον αγώνα των καθαριστριών της Ο.ΣΥ.

Οι καθαρίστριες της εργολαβικής εταιρείας Λινκ Απ στα αμαξοστάσια της Ο.ΣΥ. (Οδικές Συγκοινωνίες) σε Ελληνικό, Βοτανικό, Λιόσια Ανθούσα απεργούν εδώ και 6 μέρες, από την Παρασκευή 6/5. Ο καλοπληρωμένος από το κράτος εργολάβος έχει επιβάλλει συνθήκες γαλέρας στις εργαζόμενες, στην πλειοψηφία τους μετανάστριες, αφήνοντάς τες για μήνες απλήρωτες, χωρίς τον πετσοκομμένο τους μισθό των 450 ευρώ, χωρίς άδειες και δώρα. Έχοντας πλάτες στη διοίκηση του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ, που τον πληρώνουν κανονικά χωρίς να ελέγχουν αν τηρεί την σύμβαση που έχουν υπογράψει μαζί του, ο εργολάβος για χρόνια εκμεταλλεύεται τις εργαζόμενες καταπατώντας και τα στοιχειώδη δικαιώματά τους. 
Τελευταία, μετά τις προσπάθειες δημιουργίας σωματείου που έχουν κολλήσει στην απεργία των δικηγόρων και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των καθαριστριών, τα τσιράκια του επισκέφθηκαν αμαξοστάσια και απείλησαν τις γυναίκες που απεργούν, ποντάροντας στον φόβο και την ανάγκη τους για ένα λόγο παραπάνω αφού είναι σχεδόν όλες μετανάστριες και χρειάζονται τα ένσημα για την άδεια παραμονής τους. 
Σε παρέμβαση των καθαριστριών και αλληλέγγυων την Τετάρτη 11/5 στα γραφεία της Ο.ΣΥ, εισπράξαμε από την πρόεδρο της ΟΣΥ Γεωργίου παραμύθια για δήθεν προσπάθειες δικαίωσης. Ο διευθύνων σύμβουλος Αναγνωστόπουλος δήλωσε ξεκάθαρα, ότι θα συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τον εργολάβο και οι καθαρίστριες ας πάνε να βρουν την άκρη μαζί του μιας και είναι δικές του εργαζόμενες.
Και δεν φτάνουν αυτά, σήμερα ο εργολάβος της Λινκ Απ, στην προσπάθειά του να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργατριών, έστειλε αγωγή στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας επειδή καλύπτει συνδικαλιστικά την απεργία που είναι να συνεχιστεί μέχρι και την Δευτέρα 16/5.
Και ω του θαύματος, ο δικηγόρος της Λινκ Απ πήρε εξαίρεση από τον Δικηγορικό Σύλλογο και η δίκη θα γίνει αύριο στη 1 μ.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών
Όλοι την Πέμπτη 12/5 στις 1μμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: