8/6/15

Ενημέρωση από τον αγώνα κατοίκων για απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε γειτονιά του Ασυρμάτου

Τον τελευταίο μήνα πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις εγκατεστημένες κεραιοδιατάξεις αναμετάδοσης σήματος της κινητής τηλεφωνίας Vodafon.
Οι κεραίες που είναι καμουφλαρισμένες και εξωτερικά μοιάζουν με δυο απλές καμινάδες, βρίσκονται στην ταράτσα ιδιόκτητου τετραώροφου κτιρίου στην οδό Μαρκόνι 66.
Οι ιδιοκτήτες , όπως μάθαμε, είχαν συνάψει συμβόλαιο με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, νοικιάζοντας την ταράτσα τους έναντι αδρού χρηματικού ποσού, πριν τουλάχιστον 6 χρόνια και μάλιστα το ανανέωσαν μέχρι το 2020, ενώ ήδη οι γείτονες είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται.
Και στις δύο συγκεντρώσεις η συμμετοχή των κατοίκων ήταν μεγάλη (40-50) άτομα.
Οι ιδιοκτήτες κατά τη διάρκεια της πρώτης συγκέντρωσης είχαν φροντίσει να βρίσκονται εκτός σπιτιού. Στη δεύτερη συγκέντρωση, όμως, η μία από τους ιδιοκτήτες ήταν παρούσα και διαθέσιμη να συζητήσει με τους συγκεντρωμένους γείτονές της.
Φάνηκε ότι ηθικά έχει πιεστεί αρκετά γιατί δήλωσε ότι δεν της αρέσει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί εναντίον της οικογένειάς της και επιθυμεί και αυτή την απομάκρυνση των κεραιών, όμως δεσμεύεται από το συμβόλαιο και δεν μπορεί να το “σπάσει”.
Αποφασίστηκε, λοιπόν, να δοθεί νομική βοήθεια από τον δήμο Αγίου Δημητρίου -εκπρόσωποι του οποίου παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση- ώστε να σπάσει το εν λόγω συμβόλαιο και να απαλλαχτούν οι κάτοικοι από την ακτινοβολία που δέχονται επειδή κάποιοι αποφάσισαν να κερδίζουν σε βάρος τους...
Δεν μένει παρά να δούμε αν η ιδιοκτήτρια θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Οι κάτοικοι θα είναι εκεί και με νέες κινητοποιήσεις αν χρειαστεί, μέχρι να απομακρυνθούν οι κεραίες. 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: