11/12/14

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


 

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου συμμετέχοντας και στηρίζοντας από την αρχή των αγώνα των Σύρων προσφύγων στο Σύνταγμα και μπροστά στο ενδεχόμενο της καταστολής τους τις επόμενες μέρες, πήρε την πρωτοβουλία του ανοίγματος της κατειλημμένης καφετέριας για την προσωρινή στέγαση και σίτιση 30 πιο ευάλωτων ανθρώπων που οι ίδιοι πρότειναν. Ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Θεωρούμε ότι αυτό που θέλει η κυβέρνηση είναι να εξαφανίσει τους Σύρους ενόψει της γιορτούλας των Χριστουγέννων και να ξεχαστούν και αυτοί όπως τόσοι άλλοι αυτά τα χρόνια. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον αγώνα στο Σύνταγμα και τις παραπέρα επιλογές τους. Ξεκαθαρίζουμε ότι η συνέλευση δεν προτείνει ως λύση στα αιτήματά τους αυτή την κίνηση, αντιθέτως σεβόμενη τον αγώνα τους δείχνει την αλληλεγγύη της στην άμεση ανάγκη προσωρινής στέγασης.


Τα αιτήματα των Σύρων προσφύγων είναι:

·             Να εξασφαλισθεί άμεσα για τους Σύρους πρόσφυγες που κατέφυγαν στη χώρα μας στέγαση, σίτιση και ιατρική βοήθεια σε δομές που υπάρχουν ή άμεσα θα διατεθούν από δήμους, περιφέρεια, κοινωνικούς φορείς και ιδίως τους υπεύθυνους κρατικούς φορείς χωρίς άλλη προϋπόθεση, προτού γίνει τραγωδία η ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται.

·          Να απαιτήσει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις υποχρεώσεις της που προκύπτουν από την κοινοτική οδηγία 55/2001 (όπως έχει ενσωματωθεί στο ΠΔ 80/2006) αναγνωρίζοντας τους Σύρους ως θύματα ενόπλων συρράξεων.

·          Να υποχρεωθούν οι χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποδεχθούν τους πρόσφυγες στο έδαφός τους, εφοδιάζοντας τους με τα αναγκαία για αυτό έγγραφα

·         Να δοθεί άσυλο με γρήγορες διαδικασίες σε αυτούς που το ζητούν στην Ελλάδα και να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την παραμονή τους στη χώρα.


Θεωρούμε ως πρωταρχικό ανθρώπινο καθήκον κάθε πολίτη και φορέα να συνδράμει τα θύματα αυτού του πολέμου στην κάλυψη των άμεσων αναγκών τους (στέγαση, τροφή, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κοκ). ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ να στηρίξουν τον αγώνα συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και κουβέρτες στην κατειλημμένη καφετέρια.


Σε αυτό το πλαίσιο ο δήμος έκανε δεκτό ομόφωνο ψήφισμα βάσει του οποίου συμφωνεί να συντονίσει τις κοινωνικές δομές του ώστε να συμβάλλουν  έμπρακτα στην αντιμετώπιση των παραπάνω αναγκών. Να ασκήσει πίεση στην περιφέρεια Αττικής και στις αρμόδιες κρατικές δομές να υλοποιήσουν το θεσμικό ρόλο τους και να ικανοποιήσουν άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους και να συνεισφέρουν έμπρακτα στην κάλυψη των αναγκών επιβίωσης. Τέλος να βοηθήσει στην κατεύθυνση κινητοποίησης και των γειτονικών δήμων. Συνοδοιπόρο σε αυτόν τον αγώνα έχουμε και το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο Αγίου Δημητρίου.


Ανοικτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου

http://katadimadim.blogspot.gr/

10/12/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: