30/12/14

Ο αγώνας των Σύρων προσφύγων συνεχίζεται, όπως και η φιλοξενία στον Ασύρματο

 Ο αγώνας συνεχίζεται

Ο αγώνας των Σύρων προσφύγων συνεχίζεται.  Σήμερα στις 1μμ στο στέκι Μεταναστών δόθηκε συνέντευξη τύπου από Σύρους και μέλη της συνέλευσης Αλληλεγγύης σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις. Ενημέρωσαν για την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων της κυβέρνησης και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει σε σχέση τόσο με την απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες, όσο και με την στέγαση και την εν γένει διαβίωσή τους. Θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση για τις επόμενες κινήσεις και δράσεις.

Ως συνέλευση θεωρούμε ότι μόνο η περαιτέρω κινητοποίηση και ενεργή συμμετοχή  ατόμων και συλλογικοτήτων του κινήματος μπορεί να εξασφαλίσει την αναγκαία πίεση για την δικαίωση του αγώνα τους, τόσο στο θέμα του ασύλου και των ταξιδιωτικών εγγράφων όσο και στο θέμα της αντιμετώπισης των πιεστικών αναγκών διαβίωσης.

Από τον Ασύρματο

Η φιλοξενία των Σύρων προσφύγων συνεχίζεται στην κατειλημμένη καφετέρια στον Ασύρματο. Οι 2 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν τα Χριστούγεννα, στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη, βοήθησαν να διευρυνθεί ο κύκλος των αλληλέγγυων ατόμων και ομάδων από τις γύρω περιοχές που στηρίζουν έμπρακτα. Ενώ παράλληλα επέτρεψαν την άμεση ενημέρωση ομάδων και από άλλες περιοχές της Αθήνας.

Οι ανάγκες παραμένουν πιεστικές και διαρκείς. Προς το παρόν καλύπτονται, έστω και δύσκολα, οι ανάγκες σε στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, θέρμανση και διατροφή. Πάντα όμως υπάρχει ανάγκη για: ξύλα για θέρμανση, φρούτα και λαχανικά, είδη διατροφής (αυγά, γιαούρτια, κρέας, ξηρά και συσκευασμένη τροφή, ...), είδη προσωπικής υγιεινής, είδη καθαριότητας. Καλούμε τους αλληλέγγυους να τα φέρνουν είτε τα απογεύματα μετά τις 18:00, ή τις Τετάρτες που έχουμε τη συνέλευσή μας.

Επόμενος στόχος μας είναι η προσπάθεια για την εκπαίδευση και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών που είναι στην κατάληψη.
Καθημερινά λειτουργεί μόνιμη διαδικασία με συμμετοχή των Σύρων και των αλληλέγγυων για την οργάνωση της κοινής ζωής μας και την από κοινού αντιμετώπιση των όποιων θεμάτων προκύπτουν.

Επόμενη Συνέλευσή μας Τετάρτη 7/1/2015 στις 19:00 στον Ασύρματο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: