25/3/14

[Πέμπτη 27/3, 19:00, κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη]: Νέα ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας κατοίκων για την υγεία


Την  Τετάρτη 20/3 βρεθήκαμε για μία ακόμα φορά στον πεζόδρομο του ΙΚΑ, μπροστά από τα πολυϊατρεία ΕΟΠΥΥ Αγίου Δημητρίου. Ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας του νέου διάδοχου οργανισμού, του ΠΕΔΥ. Τα ιατρεία ήταν κλειστά και οι γιατροί, που θα δουλέψουν σε αυτά, πολύ λιγότεροι από όσους εργάζονταν στην παλιά δομή. Ήταν φανερή σε όλους η εικόνα διάλυσης, παρά τις εξαγγελίες και τις προσπάθειες υπουργών και δημοσιογράφων από τα κανάλια να μας πείσουν για το αντίθετο.
Ως πρωτοβουλία θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Μοιράσαμε το παρακάτω κείμενο, μιλήσαμε με τους ασφαλισμένους που είχαν έρθει για εξετάσεις και συνταγογράφηση και τονίσαμε ότι μόνο η συνεχής παρουσία και συμμετοχή μας στα δρώμενα μπορεί να εξασφαλίσει τις ορθή και πλήρη λειτουργία των προνοιακών δομών. Νέα συνέλευσή της πρωτοβουλίας την Πέμπτη 27/3 στις 19:00 στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της πόλης μας στον αγώνα για τη διεκδίκηση δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλους. Μία απαίτηση που κάτω από τις σημερινές συνθήκες που βιώνουμε αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία.
Η πρωτοβουλία μας για 20 και πλέον μέρες προχώρησε στον αποκλεισμό των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ Αγίου Δημητρίου διεκδικώντας το άνοιγμα και την άμεση επαναλειτουργία τους. Από την αρχή καταγγείλαμε το στόχο της κυβέρνησης να διαλύσει την υγεία, όπως κάνει και με την παιδεία και τις άλλες κοινωνικές προνοιακές δομές, και να τις κάνει δώρο στους ιδιώτες.
Σας καλούμε στη νέα ανοικτή συνέλευση της πρωτοβουλίας την Πέμπτη 27/3 στις 19:00 στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη (δημαρχείο Αγ. Δημητρίου).
Η μόνη πραγματική προοπτική μας είναι η ανατροπή όλων όσων προκαλούν την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε και η διεκδίκηση της τύχης μας από εμάς τους ίδιους. Με τους αγώνες μας διεκδικούμε και απαιτούμε στο τώρα την πλήρη κάλυψη των αναγκών μας σε υγεία και κοινωνική πρόνοια. Διαμορφώνουμε τις συνθήκες και τις δομές για αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια από όλους μας για όλους μας.


Πρωτοβουλία κατοίκων, εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων
Αγίου Δημητρίου-Δάφνης και γύρω περιοχών για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν πρωτοβάθμιας υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: