4/3/14

Ανταπόκριση από τη συγκέντρωση ανέργων/εργαζομένων στα κεντρικά του ΟΑΕΔ στον Άλιμο (27/2)

Την πέμπτη 27 / 2 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα κεντρικά κτίρια  του ΟΑΕΔ. Η ανοιχτή συνέλευση συμμετείχε στο κάλεσμα εναντία στις διαγραφές από τα μητρώα, ανέργων που αρνούνται θέσεις εργασίας σε κοινωφελή προγράμματα. Ζητήθηκε από τον υπεύθυνο να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στο ζήτημα και το αποτέλεσμα ήταν να υπογράψει μια δήλωση.
Ακόμη η διοίκηση του ΟΑΕΔ  επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για αυθαιρεσία η μη καταβολή των πληρωμών των αργιών και του 25ημερου εργασίας για πλήρη μηνιαία απασχόληση σύμφωνα με το ισχύον εργατικό δίκαιο, στην οποία προβαίνουν πολλοί φορείς που απασχολούν 5μηνους.
Επίσης παρουσιαστήκαν στους υπευθύνους και άλλα ζήτημα, όπως η μη ύπαρξη πρόβλεψης για σταθερή μηνιαία πληρωμή των εργαζόμενων και επομένως της καθυστέρησης πληρωμών των δεδουλευμένων σε αρκετές περιπτώσεις. Σε αυτήν την περίπτωση η διοίκηση παρουσίασε ως υπεύθυνους τους δήμους και τους υπόλοιπους φορείς που καθυστερούν να αποστείλουν τα παρουσιολόγια.
Η δυναμική παρέμβαση ανέργων - εργαζομένων παρουσίασε  δυο ακόμη αιτήματα, το πρώτο αφορούσε την διεκδίκηση βιβλιάριου ασθενείας από την πρώτη μέρα εργασίας διότι  τα απαιτούμενα 60 ένσημα για ασφάλιση στο ΙΚΑ μπαίνουν μετά τη λήξη του 5μήνου. Το δεύτερο αίτημα ήταν για την κατάργηση της εκμετάλλευσης των ανέργων μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων και των Voucher. Ενώ στο πρώτο ο κ. Γκούνης Σ προϊστάμενος γραμματέας της διοίκησης δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στο δεύτερο αίτημα δήλωσε ότι δεν είναι στην ευθύνη του ΟΑΕΔ.
 Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι με αυτόοργανωμένους αγώνες μακριά από διανοούμενους εργατοπατέρες και με μια μαζική ρήξη με τους από πάνω ντόπιοι και μετανάστες μπορούν να διεκδικούν με αξιώσεις τον εργατικό τους συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: