24/4/13

Επόμενη συνέλευση, Τετάρτη 24/4 19:00 [ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ], κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη (δημαρχείο Αγίου Δημητρίου)

  Σήμερα17/4 στις 19:00 θα έχουμε την καθιερωμένη βδομαδιάτικη συνέλευσή μας στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη, στο δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου. ΠΡΟΣΟΧΗ: η ώρα άλλαξε και θα είναι αυτή για την επόμενη περίοδο .

23/4/13

[Πέμπτη 25/4, 18:00, Μοναστηράκι]: πορεία αλληλεγγύης στο athens.indymedia και στα ραδιόφωνα 98fm.org και entasifm.org


Την Πέμπτη 25/4 στις 18:00 στο Μοναστηράκι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στο athens.indymedia και στα ραδιόφωνα 98fm.org και entasifm.org.

Επίσης καλούν σε συγκέντρωση στην πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου την Παρασκευή 2/6 στις 10:00πμ

Ήδη από χθες ξαναλειτουργούν από κατειλημμένο χώρο στην πρυτανεία του ΕΜΠ στην πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Και σήμερα από το πρωί συνεχίζεται η κατάληψη, ενώ υπάρχει κάλεσμα για στήριξή της

16/4/13

Επόμενη συνέλευση, Τετάρτη 17/4 18:00, κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη (δημαρχείο Αγίου Δημητρίου)

Την Τετάρτη 17/4 στις 18:00 θα έχουμε την καθιερωμένη βδομαδιάτικη συνέλευσή μας στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη, στο δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου.

15/4/13

Κάτω τα χέρια από το athens.indymedia και το ραδιοφωνικό σταθμό 98fm

Από το Σάββατο 13/4 εξελίσσεται επιχείρηση για τη διακοπή της λειτουργίας του athens.indymedia.org και του ραδιοσταθμού 98fm. Και τα 2 λειτουργούν σε υποδομές του ΕΜΠ. Το indymedia λειτουργεί προσωρινά στις διευθύνσεις: http://gutneffntqonah7l.onion.to/ και http://indymedia.squat.gr/

Και τα 2 μέσα αποτελούν σημαντικές υποδομές του κινήματος των "από τα κάτω" επιτρέποντας την αδιαμεσολάβητη ενημέρωση και αντιπληροφόρηση του ανταγωνιστικού κινήματος. Η ίδια η λειτουργία τους μέσα στο Πολυτεχνείο συμφωνεί με την πάγια θέση μας ότι οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους μας και όχι στις κρατικές και άλλες αρχές.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθεια για την επαναλειτουργία τους. Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση της ομάδας διαχείρισης του indymedia.


Από το μεσημέρι 11 Απρίλη, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Σίμος Σιμόπουλος, αντικαθιστώντας επάξια τους μπάτσους και τους δικαστές και κατ’εντολή του υπουργού δημόσιας τάξης Δένδια, διέκοψε την παροχή internet για τα δύο αυτοοργανωμένα εγχειρήματα αντιπληροφόρησης και έκφρασης. Πρόκειται για μια καταστολή και λογοκρισία που μόνο απολυταρχικά καθεστώτα έχουν μέχρι σήμερα καταφύγει (Συρία, Ιράν και Βόρεια Κορέα)
Όλοι όσοι διαχειριζόμαστε, δημοσιεύουμε ή χρησιμοποιούμε τα παραπάνω μέσα αλλά και όσοι αισθανόμαστε αλληλέγγυοι στο δικαίωμα στην αδιαμεσολάβητη  έκφραση ήρθε η ώρα να οργανωθούμε και να δράσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα.
 
Η συνέλευση αλληλεγγύης του Σαββάτου, καλεί την εβδομάδα 15 έως 21 Απρίλη σε πανελλαδικές και διεθνείς δράσεις αλληλεγγύης για τα δύο εγχειρήματα αντιπληροφόρησης.
 
Aπαιτούμε το αυτονόητο δικαίωμα να εκπέμπουμε ελεύθερα μέσα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το κοινωνικό άσυλο!
Στην πόλη της Αθήνας, για την Δευτέρα 15 Απρίλη καλείται συγκέντρωση-παρέμβαση στην κεντρική πλατεία της πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου στις 9.00 το πρωί.
Διαδώστε το μήνυμα, μεταφράστε, πράξτε!
http://indymedia.squat.gr/

Άμεση απελευθέρωση των 2 προφυλακισμένων για την επίθεση στις Σκουριές

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ
 
Την Κυριακή ο ανακριτής αποφάσισε την προφυλάκιση 2 κατοίκων, που κατηγορούνται για την επίθεση στο εργοτάξιο της Eldorado Gold στις Σκουριές. Είναι  φανερό ότι το κράτος θέλει να τρομοκρατήσει τους κατοίκους. Να τους κάνει να υποχωρήσουν από το δίκαιο και συνεχή αγώνα τους ενάντια στη δηλητηρίαση του τόπου τους από τον Μπόμπολα και την Eldorado Gold. Για αυτό η προφυλάκιση, για αυτό η θεαματική εισβολή ΕΚΑΜ στα σπίτια των 2 την Τετάρτη τα ξημερώματα, για αυτό το φόρτωμα σε 20 κατοίκους βαρύτατων κατηγοριών. Θέλει να στείλει το μήνυμα σε όλη την κοινωνία ότι κάθε αδέσμευτη και ανυποχώρητη αντίσταση θα αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική, τόσο σε επίπεδο αστυνομικών μέτρων όσο και σε επίπεδο κατηγοριών.

Απέναντι σε αυτό οι κάτοικοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν. Το Σάββατο πραγματοποίηθηκαν συγκεντρώσεις και πορείες σε πολλές πόλεις της χώρας. Η συνέλευσή μας συμμετείχε στην πορεία στο Μοναστηράκι, όπου πορευτήκαμε μαζί με άλλες συνελεύσεις γειτονιάς, εργατικά σωματεία και πολιτικές συλλογικότητες.

 ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ 2 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ 
ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ

12/4/13

[Σάββατο 13/4, 11:30, μετρό Δάφνης]: προσυγκέντρωση για την πορεία αλληλεγγύης στους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής

Το Σάββατο στις 11:30 έχουμε προσυγκέντρωση στο μετρό Δάφνης ώστε στις 12:00 να κατέβουμε συλλογικά στο Μοναστηράκι για την πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλεία χρυσού.

11/4/13

Μικροφωνική αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων στη ΒΑ Χαλκιδική ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στο μετρό Δάφνης

Χθες Τετάρτη η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου πραγματοποίησε μικροφωνική αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής. Στη μικροφωνική συμμετείχαν μέλη συλλογικοτήτων από τις γύρω περιοχές και διάρκεσε για 1:30 ώρα από τις 17:30 έως τις 19:00. Μοιράστηκε το κείμενο της συνέλευσής μας που καλεί στην πορεία του Σαββάτου.


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΘΑΝΑΤΟ, ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ Β.Α. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ο ανυποχώρητος αγώνας των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στα σχέδια του κράτους και της Ελληνικός Χρυσός (95% θυγατρική της πολυεθνικής Eldorado Gold και 5% συμφερόντων Μπόμπολα) για την εγκατάσταση μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στα δάση του όρους Κάκκαβος, που θα επιφέρει τον αφανισμό της φύσης και των χωριών της περιοχής, βρίσκεται αντιμέτωπος με την άγρια καταστολή που έχει εξαπολύσει το κράτος για την τρομοκράτηση και φίμωση των αγωνιζόμενων κατοίκων. Η καταστολή πλήθους κινητοποιήσεων από την αστυνομία όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο στο βουνό όσο και στα χωριά που αντιστέκονται καθώς και η προσπάθεια δημιουργίας μιας εμφυλιοπολεμικής συνθήκης στην περιοχή με την συγκρότηση ενός ιδιωτικού στρατού τραμπούκων της εταιρίας, κορυφώθηκε μετά την επίθεση–σαμποτάζ που πραγματοποιήθηκε σε υποδομές της εταιρίας στις Σκουριές στις 17/2/2013.

Η τεράστια κατασταλτική επιχείρηση που ακολούθησε περιλάμβανε δεκάδες προσαγωγές–απαγωγές αγωνιστών, διώξεις, εντάλματα σύλληψης, βίαιη απόσπαση γενετικού υλικού, εισβολή πολυάριθμου στρατού ΜΑΤ–ΕΚΑΜ στην πόλη της Ιερισσού, επίθεση με δακρυγόνα και ξυλοδαρμούς ακόμα και σε μαθητές και ηλικιωμένους. Ταυτόχρονα εξελίσσεται μια επίσης τεράστια προπαγανδιστική εκστρατεία ψεύδους, παραπληροφόρησης, εγκληματοποίησης και τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων κατοίκων από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και διάφορους πολιτικούς. Όμως κανένας από όλους αυτούς δεν έχει μπει στον κόπο να αντικρούσει τα νομικά και περιβαλλοντικά επιχειρήματα των κατοίκων.

Το μόνο που επαναλαμβάνουν μονότονα είναι για “...επενδύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη και θα μας βγάλουν από την κρίση...”. Εδώ και πολλά χρόνια, και με ιδιαίτερη έμφαση μετά το ξέσπασμα της κρίσης, κράτος και κεφάλαιο σχεδιάζουν και υλοποιούν πολιτικές που από τη μία υπόσχονται κέρδη σε πολυεθνικούς και ντόπιους ομίλους επιχειρήσεων και από την άλλη κατεδαφίζουν τις υπηρεσίες πρόνοιας (περίθαλψη, ασφάλιση, παιδεία) και εξαθλιώνουν μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας. Η νέα εκδοχή της ανάπτυξης λοιπόν που μας σερβίρουν απαιτεί άθλιους μισθούς, και απάνθρωπες συνθήκες και ωράρια εργασίας, παντελή έλλειψη έστω και στοιχειώδους προστασίας του περιβάλλοντος, καταστροφή κάθε έννοιας τοπικής οικονομίας. Το μόνο που υπόσχεται είναι μεγάλα και γρήγορα κέρδη σε λίγες μεγάλες επιχειρήσεις και στους μετόχους τους, αφήνοντας πίσω ένα κατεστραμένο φυσικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, όταν η επένδυση ολοκληρώσει τον κύκλο της. Για αυτό στέλνουν αστυνομικό στρατό κατοχής και εφαρμόζουν μέτρα άγριας καταστολής σε περιοχές και κατοίκους που αντιστέκονται στα σχέδιά τους υπερασπιζόμενοι τον τόπο και την ύπαρξή τους.

Από την πλευρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής για την προάσπιση της φύσης και της ζωής τους ενάντια στα συμφέροντα του κράτους και των πολυεθνικών. Αυτός ο αγώνας πρέπει να πλατειάσει ακόμα περισσότερο και να αποτελέσει έναν κοινωνικό φραγμό στην λεηλατική επέλαση του κράτους και του κεφαλαίου.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΠΟΡΕΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 12:00


Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου
http://katadimadim.blogspot.gr/

10/4/13

[Σάββατο 13/4, 12:00μμ, Μοναστηράκι]: Πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

Το Σάββατο 13/4 στις 12:00 το μεσημέρι στο Μοναστηράκι καλείται πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής ενάντια στη λειτουργεία μεταλλείων χρυσού στην περιοχή τους.

Τελευταίο επεισόδιο, στην προσπάθεια του κράτους να επιβάλει τα συμφέροντα του ομίλου Μπόμπολα και της Eldorado Gold, είναι η εισβολή των ΕΚΑΜ σε σπίτια κατοίκων στην Ιερισσό και οι συλλήψεις 2 εξ αυτών σήμερα τα ξημερώματα.

Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι το κράτος αντιμετωπίζει ως "εσωτερικό εχθρό" κάθε αντιστεκόμενη κοινότητα αγώνα. Δηλώνουμε την αλληλεγύη μας στους αγωνιζόμενους κατοίκους.

8/4/13

Νεώτερα στην υπόθεση του Π.Καπετανόπουλου: κατέπεσε το κακούργημα


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ


ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ


Με το υπ. αριθμ. 805/2013 βούλευμα που εξέδοσε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αποφασίστηκε η απαλλαγή του Πέτρου Καπετανόπουλου του από την κακουργηματική κατηγορία της «συνέργειας σε ληστεία».
Η εξέλιξη αυτή οριστικοποιεί την απαλλαγή του Π. Κ. από την μόνη κακουργηματική κατηγορία –που εντελώς ανυπόστατα του αποδόθηκε – και αποσοβεί τον κίνδυνο (να τεθεί σε προσωρινή αργία –σύμφωνα με το άρθρο 103 του Υπαλληλικού Κώδικα όπως ισχύει σήμερα με το «Μνημόνιο 3».
Είναι μια μεγάλη νίκη που οφείλεται κύρια στον καθοριστικό παράγοντα της ευρύτατης κοινωνικής και πολιτικής συμπαράστασης που εκδηλώθηκε, της δημοσιοποίησης και ανάδειξης των αυθαιρεσιών και της απόλυτης κατακραυγής εναντίον τους.
Ευχαριστώντας τους για άλλη μια φορά όσους στάθηκαν δίπλα μας, συνεχίζουμε μαζί τους τον αγώνα που αυτή τη φορά επικεντρώνεται στη δίκη που θα γίνει, όταν προσδιορισθεί, για τα πλημμελήματα της «αντίστασης κατά της αρχής», της «ελευθέρωσης κρατουμένου» και της «ψευδούς ανώμοτης κατάθεσης» με στόχο την πλήρη και πανηγυρική του αθώωση και από αυτά και την κατάρρευση της αστυνομικής σκευωρίας απέναντι στην ανθρώπινη αλληλεγγύη.
Αθήνα, 5/4/2013
Ο συνήγορος υπεράσπισης
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

7/4/13

Επόμενη συνέλευση, Τετάρτη 10/4 19:00, κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη (δημαρχείο Αγίου Δημητρίου)

Την Τετάρτη 10/4 στις 19:00 θα έχουμε την καθιερωμένη βδομαδιάτικη συνέλευσή μας στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη, στο δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου. ΠΡΟΣΟΧΗ: η ώρα έχει μετακινηθεί στις 19:00 για αυτή τη φορά.

2/4/13

Ενημέρωση από τη μικροφωνική αλληλεγγύης στον Π.Καπετανόπουλο

 

Την Τετάρτη 27/3 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη (μετρό Δάφνης) μικροφωνική αλληλεγγύης στον Π.Καπετανόπουλο. Η παρέμβαση έγινε από κοινού από τις συνελεύσεις κατοίκων Μπραχαμίου, Ηλιούπολης, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Περιστερίου και από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον Π.Καπετανόπουλο. Ακολουθεί το κείμενο που μοιραζόταν και είναι της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης καθώς και σχετική αφίσα



Ένας άνθρωπος ακινητοποιημένος, με χειροπέδες, πρέπει και να ποδοπατείται;

Όχι ή όχι…εκτός αν είναι μετανάστης;

Κάποιος που βλέπει αυτή την εικόνα, πρέπει να κάνει πως δεν την είδε και να προσπεράσει;

Κι αν ναι, με τι συνείδηση θα συνεχίσει να περπατάει με το κεφάλι ψηλά;

Ή μήπως αυτός ακριβώς είναι ο στόχος;





Τα μεσάνυχτα της 21ης Ιουλίου, ο Πέτρος Καπετανόπουλος ακούει φωνές και
φασαρία κάτω απ’ την πολυκατοικία όπου μένει με την οικογένειά του.
Κάποιος άνθρωπος μπορεί να κινδυνεύει –σκέφτεται– και κατεβαίνει από το
διαμέρισμά του να δει τι γίνεται. Αντικρίζει ένα νεαρό μετανάστη
ακινητοποιημένο στο οδόστρωμα, ανάσκελα, με χειροπέδες.
Γύρω του 4-5 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Ένας τους τον πατάει στην
κοιλιά. Στην ερώτηση του Π.Κ. «γιατί τον πατάτε αφού τον έχετε συλλάβει;»
ο αστυνομικός τραβάει το πόδι και απαντά «δεν τον πατάω». Την ίδια στιγμή
–και ενώ ο Π.Κ. πάει να φύγει– πλησιάζει άλλος αστυνομικός φωνάζοντας
«αυτό που είδες δεν ήταν αυτό πάτημα, πάτημα είναι αυτό!» και
στριφογυρίζει την μπότα του στον ήδη ακινητοποιημένο συλληφθέντα ο οποίος
σφαδάζει.
«Μα τον έχετε ήδη συλλάβει, γιατί τον πατάτε;» τολμάει να ξαναρωτήσει...
για να πάρει μια σαφέστατη απάντηση: χειροπέδες και προσαγωγή στο Α.Τ.
Κολωνού. Εκεί, (παρότι τα πλήρη στοιχεία του γίνονται γνωστά) περνάει το
βράδυ στο κρατητήριο και την επομένη παραπέμπεται σιδηροδέσμιος με τρεις
πλημμεληματικές κατηγορίες: «αντίσταση κατά της αρχής», «προσπάθεια
ελευθέρωσης κρατουμένου» και «ψευδή ανωμοτί κατάθεση».
Η εισαγγελική αυθαιρεσία επικροτεί την αστυνομική βία
Στην εισαγγελία το σκηνικό αναβαθμίζεται, παίρνοντας χαρακτηριστικά
καφκικού σεναρίου.
Ο μετανάστης κατηγορείται (και στη συνέχεια ομολογεί) ότι έκλεψε την
τσάντα κάποιας κοπέλας γιατί ήταν πεινασμένος.
Ο εισαγγελέας διατάσσει το σχηματισμό κοινής δικογραφίας του Π.Κ. με το
μετανάστη και επικροτεί την αστυνομική αυθαιρεσία με μια ακραία μορφή
–εισαγγελικής πλέον– καταστολής, αποδίδοντάς του και το κακούργημα «απλή
συνέργεια στη ληστεία»!…
Παρότι ένας απλός πολίτης –που κατεβαίνει με βερμούδα και σαγιονάρες 50
μέτρα κάτω απ’ το σπίτι του– προφανώς δεν είναι σε θέση να παρεμποδίσει 4
αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ…
Παρότι η κοπέλα της οποίας  εκλάπη η τσάντα, δεν αναφέρει στη μαρτυρία της
το παραμικρό για την ύπαρξη συνεργού –πολύ περισσότερο κάτι σχετικό με τον
Π.Κ… και κάτι τέτοιο δεν προκύπτει ούτε καν από την κατάθεση του
αστυνομικού (μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας)…
Ο εισαγγελέας αποφαίνεται πως …αφού αντέδρασε στο ποδοπάτημα, ήταν και
συνεργός (!!!) και παραγγέλνει τακτική ανάκριση.
Ο Π.Κ. αρνείται τις κατηγορίες. Η ανακρίτρια, παρά την εντολή που έχει να
του ασκήσει ποινική δίωξη για κακούργημα, δεν πιστεύει τις κατηγορίες και
τον αφήνει ελεύθερο χωρίς περιοριστικούς όρους.
Η δικογραφία διαβιβάζεται στον εισαγγελέα εφετών. Εκείνο το διάστημα,
ψηφίζεται το 3ο μνημόνιο και ο ν. 4093/2012. Σύμφωνα με αυτόν, αν ένας
δημόσιος υπάλληλος παραπέμπεται αμετακλήτως για κακούργημα τίθεται
αυτοδικαίως σε προσωρινή αργία μέχρι την τελεσίδικη αθώωσή του, κατά πλήρη
καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας και χωρίς καν να μπορεί να προσβάλλει
αυτή την απόφαση με ένδικα μέσα!
Έτσι, ο Π.Κ. κινδυνεύει να τεθεί σε αργία μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή
του (4-5 χρόνια) στερούμενος το μοναδικό του εισόδημα, που είναι ο μισθός
του.
Μια σημαντική ρωγμή στη βαρβαρότητα
Η Αντιεισαγγελέας Εφετών, με πρότασή της στις 17.1.13, ζητά την εισαγωγή
της υπόθεσης του Π.Κ. στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών και την απαλλαγή του από
την κακουργηματική κατηγορία της «συνέργειας σε ληστεία», διατυπώνοντας
κατηγορηματικά την κρίση ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης του
αδικήματος. Παράλληλα, προτείνει την εισαγωγή της υπόθεσης στο Μονομελές
Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, προκειμένου να δικαστεί ο μετανάστης για το
αδίκημα της ληστείας και ο Π.Κ. για τα πλημμελήματα της «αντίστασης κατά
της αρχής», της «ελευθέρωσης κρατουμένου» και της «ψευδούς ανώμοτης
κατάθεσης». Η εξέλιξη αυτή δρομολογεί ουσιαστικά την άμεση απαλλαγή του
Π.Κ. από την κακουργηματική κατηγορία –που εντελώς ανυπόστατα του
αποδόθηκε– και –εφόσον γίνει δεκτή από το Συμβούλιο που αναμένεται να
συνεδριάσει τις επόμενες εβδομάδες– απομακρύνει τον κίνδυνο  να τεθεί σε
προσωρινή αργία.
Η αλληλεγγύη και ο αγώνας για αξιοπρέπεια είναι ο μόνος δρόμος
Η υπόθεση του Πέτρου Καπετανόπουλου ξεπέρασε τα όρια μιας «προσωπικής
περιπέτειας». Δημοσιοποιήθηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε εφημερίδες,
στο ραδιόφωνο, στο διαδίκτυο.  Συνάντησε την αλληλεγγύη πάρα πολλών
ανθρώπων που ξεπέρασαν το «τι με νοιάζει εμένα» ή το «ας πρόσεχε» και
φώναξαν πως η αντίδραση στη βία και την κατάχρηση εξουσίας, είναι όχι
δικαίωμα αλλά υποχρέωση του κάθε πολίτη. Πως σε μια κοινωνία που θέλει να
λέγεται (και οφείλει να αποδεικνύει πως είναι) ευνομούμενη, ανθρώπινη,
δημοκρατική οι αρχές της δεν εκδικούνται –πολύ περισσότερο δεν
ποινικοποιούν– την ανθρώπινη αλληλεγγύη. Πως το ερώτημα «ποιος θα μας
προστατέψει απ’ τους προστάτες» πρέπει να βρει την απάντηση ότι η ελπίδα
για δικαιοσύνη δεν έχει χαθεί.
Σε όλους αυτούς, τους γνωστούς και τους άγνωστους, τους επώνυμους και τους
ανώνυμους, τους εργαζόμενους ή τους άνεργους οφείλεται και η σημαντική
εξέλιξη στην υπόθεση με την πρόταση της αντιεισαγγελέα εφετών, η πρώτη
μεγάλη νίκη, η πρώτη ρωγμή στη βαρβαρότητα.
Η υπόθεση όμως δεν έχει τελειώσει. Και συνεχίζουμε.
Γιατί αλίμονο αν η αντίδρασή μας στην εικόνα του βασανισμού ενός ανθρώπου
είναι το να προσπεράσουμε αδιάφοροι… «Μα είναι η πρώτη φορά»; Όχι. «Μα εγώ
θα το σταματήσω»; Ούτε. Όλοι ξέρουμε πως οι βασανισμοί των μεταναστών στα
αστυνομικά τμήματα είναι καθημερινό φαινόμενο. Όλοι ξέρουμε πως οι
επιθέσεις στα σπίτια και τα μαγαζιά τους, συνεχώς πληθαίνουν με την ανοχή
αν όχι την ενθάρρυνση του επίσημου κράτους. Τα περιστατικά που καταφέρνουν
να γίνουν γνωστά, είναι σαφώς πολύ λιγότερα από αυτά που πραγματικά
συμβαίνουν. Όμως, είναι υπόθεση του καθένα μας ξεχωριστά και όλων μαζί, να
αντιδράσουμε και να υπερασπιστούμε αν μη τι άλλο, το δικαίωμά μας να
είμαστε άνθρωποι. Γιατί η αδιαφορία και ο κοινωνικός κανιβαλισμός αρμόζει
μόνο στα συμφέροντα του κεφάλαιου, στα συμφέροντα της εκμετάλλευσης και
της καταπίεσης, στα συμφέροντα του φασισμού και του ρατσισμού.
Γιατί στις μέρες της φτώχειας, του φόβου και της απόγνωσης που διανύουμε,
η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και ο αγώνας για τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειάς
μας, είναι  οι μόνες αξίες που μπορούν να διατηρήσουν ζωντανό τον
κοινωνικό ιστό.
Γιατί οι μετανάστες μπορεί να είναι ο «εύκολος εχθρός», στο στόχαστρο
όμως, είμαστε όλοι: Οι εργαζόμενοι που ζητούν ανθρώπινα μεροκάματα. Οι
άνεργοι που ζητάνε δουλειά. Οι άστεγοι που «βρωμίζουν» τις πόλεις. Οι
πολύτεκνοι που τιμωρούνται γιατί έκαναν πολλά παιδιά. Οι άρρωστοι και οι
ηλικιωμένοι που «επιβαρύνουν» το ασφαλιστικό σύστημα. Όσοι αγωνίζονται και
βαφτίζονται «άκρο» για να καταστέλλονται χωρίς αντίδραση.
Γιατί στόχος είναι να γίνουμε όλοι εχθροί όλων, να μη νοιαζόμαστε για το
διπλανό μας, να αδιαφορούμε γι’ αυτό που συμβαίνει σήμερα σ’ αυτόν και
αύριο, θα συμβεί σ’ εμάς.
Είμαστε όμως εδώ. Και είμαστε πολλοί. Και επιλέγουμε να μην περπατάμε
σκυφτοί και φοβισμένοι. Γιατί μας αξίζει να έχουμε το κεφάλι ψηλά και το
χέρι απλωμένο στα ταξικά μας αδέρφια.

Αλληλεγγύη στον Πέτρο Καπετανόπουλο
Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών εις βάρος του
Κανένας και για τίποτα μόνος του.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟ


Επόμενη συνέλευση, Τετάρτη 3/4 18:00, κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη (δημαρχείο Αγίου Δημητρίου)

Την Τετάρτη 3/4 στις 18:00 θα έχουμε την καθιερωμένη βδομαδιάτικη συνέλευσή μας στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη, στο δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου. 
 

Ενημερωμένο πρόγραμμα μαθημάτων αλληλεγγύης [ισχύει από 26/3/2013]

Τα μαθήματα γίνονται σε 3 σχολεία της περιοχής:


  • ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ : Παπάγου 23, Άγιος Δημήτριος
  • 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ : Αργοστολίου και Σάμου (κοντά στην εφορία), έχει είσοδο και από Καπετανάκη
  • 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ : Βελεστίνου 75 και Ευρυτανίας(πλ.Βελουχιώτη, πίσω από το τέννις)
Ακολουθεί το πρόγραμμα, όπως έχει διαμορφωθεί από 26/3/2013. Αλλάζει ανάλογα με τις διαθεσιμότητες καθηγητών και τις ανάγκες των μαθητών.


 Να σημειώσουμε ότι υπάρχει ανάγκη για καθηγητές φιλολογικών μαθημάτων για την Β’Λυκείου (Αρχαία κατεύθυνσης και Λατινικά κυρίως).

Επιπλέον λειτουργούν :
Τμήμα Ισπανικών επιπέδου αρχάριων κάθε Πέμπτη 5:00-7:00 στο 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ(πλ. Βελουχιώτη)
Τμήμα Αγγλικών επιπέδου αρχάριων- intermediate, κάθε Δευτέρα 5:00-7:00 στο 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ(πλ. Βελουχιώτη)
Τμήμα Γραμμικού σχεδίου κάθε Δευτέρα 17:00-20:00 στο ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ.
Τμήμα Ελεύθερου σχεδίου κάθε Τρίτη 15:00-18:30 στον Ασύρματο.