2/2/13

Κυριακή 3/2, 12:00, χώρος εκδηλώσεων Ασυρμάτου: 3η Συνάντηση Αγώνα

Την Κυριακή 3/2 στις 12:00 πμ διοργανώνεται η 3η συνάντηση αγώνα στο χώρο εκδηλώσεων του πάρκου Ασυρμάτου. Κύριο θέμα συζήτησης θα είναι η οργάνωση τοπικής πορείας ανάδειξης των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων που λειτουργούν στις γειτονιές μας και η αλληλεγγύη σε καταλήψεις και ανάλογα εγχειρήματα που δέχονται καταστολή το τελευταίο καιρό.

Η συγκέντρωση και πορεία είναι για το Σάββατο 9/2 στις 11:00 στο μετρό Δάφνης. Αυτή είχε αποφασιστεί από τους συμμετέχοντες στη 2η συνάντηση αγώνα. Στην πορεία καλούν διάφορες συλλογικότητες της περιοχής, μεταξύ των οποίων και η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στη 2η συνάντηση αγώνα, πέραν της καταστολής σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένους χώρους, έγινε ενημέρωση για τα μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και το παιδικό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης που λειτουργεί η ΑΣΚ Μπραχαμίου σε δημόσια σχολεία της περιοχής. Συζητήσαμε για τον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ ενάντια στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης σκουπιδιών. Επίσης ανακοινώθηκε η έναρξη λειτουργίας δικτύου προστασίας ενάντια στις διακοπές ρεύματος από τη συνέλευσή μας.

Θεωρούμε ότι η συνάντηση αγώνα έχει πλέον αρχίσει να λειτουργεί όντως ως ένα πεδίο αλληλοενημέρωσης, ανταλλαγής απόψεων, ζύμωσης αλλά και συντονισμού δράσεων μεταξύ γειτόνων που δραστηριοποιούνται σε πλήθος κοινωνικών και πολιτικών εγχειρημάτων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: