27/11/12

[Κυριακή 2/11, 11πμ, 1ο γυμνάσιο (στρογγυλό), οδός Παπάγου]: ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Την Κυριακή 2/12 στις 11 πμ στο 1ο γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου (στρογγυλό, οδός Παπάγου) σας καλούμε στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας για για τα αυτοοργανωμένα μαθήματα αλληλεγγύης, που η συνέλευσή μας διοργανώνει. Θα ξεκινήσουν από Δευτέρα 3/12 τα απογεύματα και θα πραγματοποιούνται αρχικά στο στρογγυλό. Ακολουθεί το κείμενο και η αφίσα.




ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η κρίση του συστήματος είναι μια χρυσή ευκαιρία για την κατάργηση και καταστροφή όποιας θεσμικής κοινωνικής δομής παροχής και πρόνοιας (παιδεία, υγεία κλπ) έχει μείνει όρθια. Το δημόσιο σχολείο και η δωρεάν παιδεία έχουν ήδη δεχτεί τεράστιο πλήγμα και όχι τυχαία έχει παραμεληθεί και απαξιωθεί, αφήνοντας χώρο στην παραπαιδεία και την ιδιωτική εκπαίδευση να αντικαθιστά εκπαιδευτικές λειτουργίες στο όνομα της ''επιτυχίας'' στις εξετάσεις και της ποιότητας σπουδών, πράγμα που πολλές φορές δεν ισχύει. Έχει δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική αγορά σπουδών που θα είναι η μόνη επιλογή όταν δοθεί η χαριστική βολή στη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Όμως μεγάλη σημασία έχει όλο αυτό το έμψυχο υλικό της εκπαιδευτικής κοινότητας να μη θυσιαστεί και λεηλατηθεί στο βωμό του κέρδους και των κυρίαρχων πολιτικών σχεδιασμών.
Σε αναζήτηση οποιασδήποτε εργασίας για την επιβίωση, κάθε φιλοδοξία για μόρφωση θα θεωρείται άκυρη πολυτέλεια. Μόνο οι έχοντες και κατέχοντες θα έχουν τύχη στην κοινωνία που θέλουν να φτιάξουν. Τα παιδιά μας είναι τα μελλοντικά φτηνά εργατικά χέρια που χρειάζονται για να σωθούν και να διατηρήσουν κάποιοι τις θέσεις τους. Αυτό το μέλλον ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας;
Τον τελευταίο καιρό που πολλά ευάλωτα κοινωνικά στρώματα δοκιμάζονται και θυσιάζονται για να διασωθούν οι ''από πάνω'', εμείς επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα, της αντίστασης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Οργανωνόμαστε σε κοινότητες αγώνα, χωρίς ιεραρχικές δομές προσπαθούμε να καλύψουμε μόνοι μας τις ανάγκες μας, χωρίς κηδεμονίες και αρχηγούς γιατί μπορούμε και χωρίς αυτούς και αντιστρέφουμε τους όρους του κοινωνικού αποκλεισμού για τους μη προνομιούχους. Δημιουργούμε κοινωνικές δομές αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, ενισχυτικές της ζωής μας και καλούμε όλους όσους συμφωνούν με αυτές τις αρχές και δράσεις να συμμετέχουν στα εγχειρήματα αυτά.
Γι αυτό ξεκινάμε αυτοοργανωμένα μαθήματα αλληλεγγύης, ενισχυτικής διδασκαλίας και κύκλους αυτομόρφωσης όπως και δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, για όλους χωρίς φυλετικούς και εθνικούς διαχωρισμούς.
Τα μαθήματα θα παραδίδονται από καθηγητές των αντίστοιχων ειδικοτήτων και είναι ενδεικτικά τα εξής: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αρχαία, Λατινικά, Έκθεση, Νεοελληνική Λογοτεχνία, Αγγλικά, Η/Υ, Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, Αρμονία.
Καλούμε μαθητές, καθηγητές και γονείς σε μια πρώτη συνάντηση για να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και τις ανάγκες μας.
Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 11πμ, στο 1ο Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου (στρογγυλό)
Έναρξη μαθημάτων 3 Δεκεμβρίου σε σχολεία της περιοχής μας

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής κάθε Τετάρτη 6 μμ στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη στο δημαρχείο Αγ. Δημητρίου όπου γίνεται η συνέλευσή μας.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου
http://katadimadim.blogspot.com

Το κείμενο και στα πακιστανικά
 

[Σάββατο 1/12 στις 6 μμ στο 3ο δημοτικό Αγίου Δημητρίου (οδός Μητροπέτροβα 3)]: ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Το Σάββατο 1/12 στις 6 μμ στο 3ο δημοτικό Αγίου Δημητρίου (οδός Μητροπέτροβα 3) σας καλούμε στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας για το ελεύθερο εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης, που η συνέλευσή μας διοργανώνει. Θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στις 5μμ στο 3ο δημοτικό σχολείο. Ακολουθεί το κείμενο και η αφίσα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια συλλογικότητα που την έλεγαν Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου και είχε φτιαχτεί από ανθρώπους διαφορετικής ηλικίας, φύλου και εθνικότητας.
Ζούσε σε ένα κόσμο γεμάτο καταπίεση, αδικία και φτώχεια, αλλά δεν έπαυε να ονειρεύεται ένα κόσμο διαφορετικό, ελεύθερο, όπου όλοι θα ήταν ίσοι και θα πρόσφεραν χωρίς να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα.
Αν ζούσε σε παραμύθι θα τα κατάφερνε με την βοήθεια της καλής νεράιδας. Ζει όμως στο Μπραχάμι που μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.
Υπάρχει όμως δημιουργικότητα, επιμονή και όρεξη για δράση μέσα από συλλογικές δομές (κοινωνικό φαρμακείο, προμηθευτικός συνεταιρισμός, ενισχυτική διδασκαλία).
Η συλλογικότητα κάνει την αρχή βάζοντας το «μια φορά και έναν καιρό» στην ιστορία μας.
Ελάτε να την συνεχίσουμε μαζί με ισότητα, αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμό, κουκλοθέατρο, εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιού, δημιουργική γραφή, μουσικοκινητικά παιχνίδια, βοήθεια στα μαθήματα του σχολείου και αυτοοργάνωση.
Να έρθουμε πιο κοντά, να μάθουμε να δρούμε ομαδικά και να ανακαλύψουμε τα ταλέντα μας

Γιατί μπορεί να μην κρατάμε μαγικά ραβδιά
αλλά θα κρατήσουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Κάθε Τρίτη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο (Μητροπέτροβα 3) από τις 5μ.μ. ως τις 9μ.μ. θα λειτουργεί εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.
Το Σάββατο 1 Δεκέμβρη στις 6μ.μ στο 3ο Δημοτικό θα γνωριστούμε, θα παίξουμε και θα συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου
Συνέλευση κάθε Τετάρτη στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου 6μ.μ.
http://katadimadim.blogspot.gr
Το κείμενο στα πακιστανικά
 

Επόμενη συνέλευση, Τετάρτη 28/11 18:00, κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη (δημαρχείο Αγίου Δημητρίου)

Την Τετάρτη 28/11 στις 18:00 έχουμε την καθιερωμένη συνέλευσή μας. Πλέον θα πραγματοποιείται στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη, στο δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου.

Κύρια θέματα συζήτησης θα είναι οι 2 εκδηλώσεις που έχουμε για τις 2 νέες δομές που ξεκινάμε, τα αυτοοργανωμένα μαθήματα αλληλλεγύης και για το δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά.

Σάββατο 1/12 στις 6:00μμ στο 3ο δημοτικό σχολείο Αγίου Δημητρίου, οδός Μητροπέτροβα 3, για το δημιουργικό εργαστήρι.

Κυριακή 2/12 στις 11:00 π.μ στο 1ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου (στρογγυλό), οδός Παπάγου για τα αυτοοργανωμένα μαθήματα.

23/11/12

Ανακοίνωση σωματείου εργαζομένων για διαθεσιμότητες και απολύσεις

Ο αγώνας των υπαλλήλων στους δήμους είναι ένα από τα πολλά μέτωπα ενάντια στην καταλήστευση των ζωών μας. Για εμάς οι υπηρεσίες των δήμων ΔΕΝ μπορούν να μετριούνται με όρους κέρδους. Πίσω από την "εξυγίανση" των οικονομικών των δήμων κρύβεται η προσπάθεια κράτους και ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα και να κερδοσκοπήσουν πάνω στις ανάγκες μας. Θεωρούμε τουλάχιστον εμπαιγμό η ίδια πολιτική τάξη που τόσα χρόνια με τις αποφάσεις της διασπάθισε το όποιο δημόσιο χρήμα, να εμφανίζεται τώρα ως σωτήρας και φορέας της ηθικής. Τα λαμόγια ανάμεσα σε βουλευτές, γενικούς γραμματείς, δημοτικούς συμβούλους και υπαλλήλους και επιχειρηματίες δεν πρόκειται να ενοχληθούν από απολύσεις και διαθεσιμότητες, όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής συνεχίζει να επιβαρύνει τα γνωστά υποζύγια και αφήνει στο απυρόβλητο όσους είναι μέσα σε λίστες Λαγκάρντ.

Οι διαθεσιμότητες/απολύσεις και η απαγόρευση προσλήψεων στους δήμους θα σημάνουν άμεσα το κλείσιμο παιδικών σταθμών, ωδείων και άλλων προνοιακών υπηρεσιών, την επιβάρυνση των οικογενειών με έξοδα καθαρισμού σχολείων κοκ. Ας αναζητήσουν το φταίξιμο για τα όποια χρέη των δήμων στις πρακτικές των ίδιων των δημοτικών αρχόντων διαχρονικά, που για παράδειγμα νοικιάζουν σε "επιχειρηματίες" και μετά τους κάνουν πλάτες ώστε να μην πληρώνουν τα νοίκια στα δημοτικά αναψυκτήρια (βλέπε Ασύρματο, πλατεία Παναγούλη, ...). Στεκόμαστε δίπλα στο σωματείο και αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια να καταργηθεί κάθε κοινωνική παροχή.

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση του σωματείου υπαλλήλων του δήμου Αγίου Δημητρίου σε σχέση με το θέμα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 19/11/2012
ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου έσπευσε από τους πρώτους να υλοποιήσει τις
αποφάσεις της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της τρόικας που θέλουν να
οδηγήσουν σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2012 έστειλε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τα στοιχεία των υπαλλήλων του Δήμου, έχοντας παραπλανήσει και αποπροσανατολίσει σκόπιμα τους εργαζόμενους με ανακοινώσεις για δήθεν στήριξη στον αγώνα τους, συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους και κλείσιμο του Δήμου. Το ψέμα έχει όμως κοντά πόδια. Η κ. Δήμαρχος αποκαλύφθηκε, όπως και ο πραγματικός σκοπός που υπηρετεί. Να εμφανίζεται αρεστή στους δυνάστες,  ξένους και εγχώριους, του ελληνικού λαού, βοηθώντας να σταλούν στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι και υπονομεύοντας το έργο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς για την κ. Δήμαρχο, οι δημότες και οι εργαζόμενοι και άποψη και κρίση έχουν. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και δηλώνουμε ότι είναι πλέον ανεπιθύμητη σε κάθε κινητοποίηση μας. Την καλούμε να αποφασίσει έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για να τοποθετηθεί στο θέμα της διαθεσιμότητας-απολύσεων. Την προκαλούμε να δεσμευθεί, αφού ισχυρίζεται πώς έστειλε τα στοιχεία γιατί ο Δήμος δεν έχει κανένα εργαζόμενο για διαθεσιμότητα πώς, αν υπάρξει έστω και μία απόλυση στο Δήμο Αγίου Δημητρίου να υποβάλει την παραίτηση της μαζί με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ήδη έχουν αποφασίσει δεκάδες Δήμαρχοι και Δημοτικά Συμβούλια σε όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Την καλούμε επίσης να ζητήσει έκτακτη σύγκλιση θεματικού Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα συζητηθούν αναλυτικά τα μέτρα του Μνημονίου-3 και οι συνέπειες της εφαρμογής τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η κ. Δήμαρχος είναι υπόλογη τόσο για την αποστολή των στοιχείων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και για την προσπάθεια απαξίωσης του έργου και του ρόλου των εργαζομένων. Πρόσφατα, σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στην ΜΚΟ ΑΘΗΝΑ, αποκάλεσε τους υπαλλήλους του Δήμου Αγίου Δημητρίου «βολεμένους». Η κ. Δήμαρχος πρέπει να αποφασίσει με ποιους τελικά είναι. Με την τρικομματική συγκυβέρνηση και την τρόικα που θέλουν να απολύσουν χιλιάδες εργαζόμενους και να καταστρέψουν οικονομικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση παραδίδοντας την άνευ όρων στα επιχειρηματικά συμφέροντα, ή με τους δημότες και τους εργαζόμενους που θέλουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση με δημόσιο και κοινωνικό πρόσωπο; Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε και έχουμε ήδη αποφασίσει.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 
ΔΗΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ Ή ΜΕ ΕΜΑΣ Ή ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ
 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ             ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ   ΜΑΓΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

21/11/12

Επόμενη συνέλευση, Τετάρτη 21/11 18:00, κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη (δημαρχείο Αγίου Δημητρίου)

Την Τετάρτη 21/11 στις 18:00 έχουμε την καθιερωμένη συνέλευσή μας. Πλέον θα πραγματοποιείται στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη, στο δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου.

14/11/12

Παρασκευή 16/11, 21:30, χώρος εκδηλώσεων πάρκου Ασυρμάτου: Πάρτυ ενίσχυσης ταμείου αλληλοβοήθειας

Την Παρασκευή 16/11, στις 21:30, στο χώρο εκδηλώσεων του πάρκου Ασυρμάτου στο Μπραχάμι, διοργανώνουμε πάρτυ. Ως κίνηση ενίσχυσης του ταμείου αλληλοβοήθειας, που αποφασίσαμε να οργανώσουμε ως συνέλευση. Το ταμείο θα καλύπτει ανάγκες υγείας και εν γένει καθημερινής επιβίωσης συμπολιτών μας, είτε αυτοί είναι μέλη της συνέλευσης ή όχι.

13/11/12

Επόμενη συνέλευση, Τετάρτη 14/11 18:00, κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη (δημαρχείο Αγίου Δημητρίου)

Την Τετάρτη 14/11 στις 18:00 έχουμε την καθιερωμένη συνέλευσή μας. Πλέον θα πραγματοποιείται στο κινηματοθέατρο Μελίνα Μερκούρη, στο δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου.

9/11/12

Οι καταλήψεις δημοτικών χώρων από τους εργαζόμενους του δήμου συνεχίζονται

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δήμου Αγίου Δημητρίου ενάντια στο μνημόνιο 3 συνεχίζονται με καταλήψεις δημοτικών κτιρίων. Σήμερα Παρασκευή 9/11 στις 20:00, στο κατειλημένο δημαρχείο, έχουν προβολή της ταινίας "catastroika".  Την Κυριακή 11/11 στις 12:00 διοργανώνουν λαϊκό γλέντι, ενώ μετά θα μεταβούν στο κέντρο της Αθήνας για τη συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού.

Το σωματείο των εργαζομένων έχει κάνει εδώ και καιρό συνειδητό άνοιγμα προς άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια της τοπικής κοινωνίας. Έχει επιλέξει να ξεφύγει από τα στενά συντεχνιακά πλαίσια λειτουργίας και ήδη έχουν υπάρξει περιπτώσεις συνεργασίας μας σε ζητήματα τοπικά και όχι μόνο. Το πιο πρόσφατο και συνάμα ενδεικτικό παράδειγμα είναι η οργάνωση ανοιχτής συνέλευσης στο κατειλημένο δημαρχείο τη Δευτέρα, σε μία προσπάθεια αυτό να αποτελέσει κέντρο αγώνα για όλους τους κατοίκους της περιοχής κατά τη διάρκεια της απεργίας. Και τις 2 μέρες της γενικής απεργίας βρεθήκαμε στις προσυγκεντρώσεις μας με τους εργαζόμενους του δήμου.

Όπως και με την περίπτωση των κινητοποιήσεων του Σωματείου Εργαζομένων σε Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) σε φροντιστήρια της περιοχής θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η σύνδεση τοπικών και εργατικών συλλογικοτήτων. Χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι τα προβλήματα και οι επιθέσεις στα δικαιώματά μας είναι κοινά ανεξαρτήτως κλάδου ή περιοχής. Και ότι κοινοί και συντονισμένοι πρέπει να είναι οι αγώνες μας.

7/11/12

Τετάρτη 7/11, 16:00 προσυγκέντρωση στο μετρό Δάφνης

Την Τετάρτη 7/11 στις 16:00 καλούμε σε προσυγκέντρωση στο μετρό Δάφνης στα πλαίσια της 2ης ημέρας της γενικής απεργίας. Στο ίδιο σημείο καλεί και η συνέλευση Δάφνης-Υμηττού. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο κέντρο για να συμμετάσχουμε στην πορεία μαζί με τις άλλες συνελεύσεις γειτονιάς.

[13:00] σήμερα το πρωί από τις 11:00 κάναμε μοίρασμα κειμένου της συνέλευσής μας που καλεί και στην προσυγκέντρωση του απογεύματος. Το μοίρασμα έγινε κατά μήκος της Αγίου Δημητρίου, από το μετρό έως την αγορά. Μαζί μας ήταν και μέλη από τη λαϊκή συνέλευση Δάφνης&Υμηττού.

[Παρασκευή 9/11] Η προσυγκέντρωση της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Βρεθήκαμε μέλη από τις συνελεύσεις Μπραχαμίου, Δάφνης και Ηλιούπολης καθώς και άλλοι κάτοικοι. Επίσης στο ίδιο σημείο βρέθηκαν και οι εργαζόμενοι του δήμου Αγίου Δημητρίου. Οι συνελεύσεις πήγαμε στην Κοραή. Πορευθήκαμε μαζί με τις υπόλοιπες συνελεύσεις γειτονιάς μέχρι το Σύνταγμα, όπου και παραμείναμεγια αρκετές ώρες, παρά τη βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα. Κάποια στιγμή η αστυνομία άρχισε να πνίγει όλη την πλατεία στα χημικά και διέλυσε τους συγκεντρωμένους. Σε αυτό το σημείο αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε, παραμένοντας όμως όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο Σύνταγμα. Το στήσιμο των διμοιριών ΜΑΤ ήταν τέτοιο ώστε να αποτραπεί κάθε προσπάθεια επαναπροσέγγισης της πλατείας. Είχαν σχηματίσει πυκνά κορδόνια σε όλους τους περιμετρικούς δρόμους. Δυστυχώς στο έργο τους υπήρξε σύμμαχος και ο καιρός με την καταρρακτώδη βροχή που έριξε.

Έγινε φανερό για μία άλλη φορά ότι η μόνη κόκκινη γραμμή που βάζουν είναι απέναντί μας. Τους δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα και συλλογικά στους δρόμους.


6/11/12

Ανταπόκριση από τη σημερινή ανοιχτή συνέλευση στο κατειλημμένο δημαρχείο - [Τρίτη 6/11, 10:30] προσυγκέντρωση στο μετρό Δάφνης

Σήμερα Δευτέρα 5/11 στις 18:00, το σωματείο υπαλλήλων του δήμου Αγίου Δημητρίου καλούσε σε ανοιχτή συνέλευση στο κατειλημένο δημαρχείο. Η κατάληψη έχει ξεκινήσει από την Παρασκευή και γίνεται στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενόψει της κατάθεσης των νέων μέτρων και της ψήφισης του προϋπολογισμού.

Παραβρέθηκαν γύρω στα 100 άτομα, κάτοικοι και μέλη συλλογικοτήτων των γύρω περιοχών. Από την κουβέντα που πραγματοποιήθηκε, θα θέλαμε να τονίσουμε τις τοποθετήσεις για την ανάγκη δημιουργίας ευρύτερων λαϊκών μετώπων μακριά από κομματικές ή άλλες ιεραρχίες. Μετώπων που θα ενώνουν τον κόσμο στην πράξη και που θα ενισχύουν τις προσπάθειές μας τόσο στο επίπεδο της αντίστασης όσο και στο επίπεδο της δημιουργίας αντιδομών για την κοινωνική αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια.

Ανανεώθηκε το ραντεβού για αύριο το απόγευμα στις 18:00 πάλι στο κατειλημένο δημαρχείο. Αυτό το μέρος θα λειτουργήσει τουλάχιστον τις επόμενες 2 μέρες ως ένα ανοιχτό κέντρο αγώνα.

Προσαρμοζόμενοι στις εξελίξεις των ημερών, αύριο θα είμαστε τόσο στο παλιό 3ο δημοτικό (όπως έχουμε ανακοινώσει εδώ και μέρες και όπου θα γίνει κουβέντα για ζητήματα της συνέλευσης) και στο δημαρχείο (όπου θα παρακολουθήσουμε την συνέλευση εκεί).

Από αυτό το blog θα προσπαθούμε να ενημερώνουμε έγκαιρα για επόμενα ραντεβού και δράσεις που θα κανονίζονται στις γειτονιές μας τις επόμενες μέρες.

Στις 10:30 καλούμε σε προσυγκέντρωση στο μετρό Δάφνης.

3/11/12

[Δευτέρα 5/11 18:00] Ανοιχτή συνέλευση στο κατειλημένο δημαρχείο Αγίου Δημητρίου, καλούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους, [Τρίτη 6/11, 10:30] προσυγκέντρωση στο μετρό Δάφνης για την γενική απεργία, [Τρίτη 6/11, 18:00] έκτακτη συνέλευση στο πρώην 3ο δημοτικό

Για άλλη μία φορά κατατέθηκαν μέτρα που επιδεινώνουν περαιτέρω τις ζωές μας. Οι εργαζόμενοι του δήμου Αγίου Δημητρίου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από την Πέμπτη 1/11 έχοντας καταλάβει δημοτικούς χώρους (εργοτάξιο από την Πέμπτη, δημαρχείο και δημοτική αστυνομία από την Παρασκευή).

Τη Δευτέρα 5/11 στις 18:00 καλούν σε ανοιχτή συνέλευση τους κατοίκους του Μπραχαμίου στο κατειλημένο δημαρχείο. Με το σωματείο εργαζομένων έχουμε βρεθεί σε αρκετές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια μαζί σε αγώνες. Έχει φανεί έμπρακτα ότι είμαστε σύμμαχοι στην προάσπιση των δημόσιων χώρων και της λειτουργίας του δήμου προς όφελος των κατοίκων και όχι προς όφελος των ιδωτικών συμφερόντων ή ως προμετωπίδα των κρατικών σχεδιασμών. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους και τη Δευτέρα θα είμαστε μαζί τους.

Η συνέλευσή μας έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της στη 2ήμερη γενική απεργία της 6ης και 7ης Νοέμβρη. Καλούμε σε προσυγκέντρωση την Τρίτη 6/11 στις 10:30 στο μετρό Δάφνης.

Επειδή την Τετάρτη υπάρχει συγκένρωση στο κέντρο της Αθήνας για το απόγευμα στις 17:00, αποφασίσαμε να μεταφέρουμε τη συνέλευσή μας για την Τρίτη στις 18:00 στο πρώην 3ο δημοτικό σχολείο.

Ακολουθεί το κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
           ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
 
 
Η Γενική συνέλευση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Αγίου Δημητρίου στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 01-11-12 αποφάσισε:
1.   Να προχωρήσει άμεσα στη κατάληψη του           Εργοταξίου, του Δημαρχείου και της Δημοτικής Αστυνομίας και σε όσους άλλους χώρους υπάρχει δυνατότητα με το Δ.Σ και τη συντονιστική επιτροπή
2.   Να απέχουν από τη εργασία τους το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου
 
Σας καλούμε να αντιπαλέψετε μαζί μας την επίθεση που δεχόμαστε η οποία διαλύει όχι μόνο το κοινωνικό ιστό, όχι μόνο το Δήμο μας αλλά τις ζωές μας και των παιδιών μας.
 
 
 
ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ 
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ

2/11/12

3 χρόνια ασύρματος - 2ήμερο εκδηλώσεων, Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Νοεμβρίου

Εκδηλώσεις για τα τρία χρόνια της Ανοιχτής Συνέλευσης για τη Διεκδίκηση
του Ασυρμάτου

Σάββατο 3 Νοεμβρίου
12:00 Παράσταση καραγκιόζη από το θίασο Αθανασίου
14:00 Λαϊκό γλέντι

Κυριακή 4 Νοεμβρίου
10:00 Καθαρίζουμε συλλογικά το λόφο από τα αγριόχορτα - Δεντροφυτεύουμε
14:00 Συλλογικό φαγοπότι (φέρνουμε τα φαγητά μας και τρώμε όλοι μαζί)

Ανοιχτή Συνέλευση για τη Διεκδίκηση του Ασυρμάτου
http://asyrmatos.espivblogs.net/