27/11/12

[Σάββατο 1/12 στις 6 μμ στο 3ο δημοτικό Αγίου Δημητρίου (οδός Μητροπέτροβα 3)]: ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Το Σάββατο 1/12 στις 6 μμ στο 3ο δημοτικό Αγίου Δημητρίου (οδός Μητροπέτροβα 3) σας καλούμε στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας για το ελεύθερο εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης, που η συνέλευσή μας διοργανώνει. Θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη στις 5μμ στο 3ο δημοτικό σχολείο. Ακολουθεί το κείμενο και η αφίσα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια συλλογικότητα που την έλεγαν Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου και είχε φτιαχτεί από ανθρώπους διαφορετικής ηλικίας, φύλου και εθνικότητας.
Ζούσε σε ένα κόσμο γεμάτο καταπίεση, αδικία και φτώχεια, αλλά δεν έπαυε να ονειρεύεται ένα κόσμο διαφορετικό, ελεύθερο, όπου όλοι θα ήταν ίσοι και θα πρόσφεραν χωρίς να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα.
Αν ζούσε σε παραμύθι θα τα κατάφερνε με την βοήθεια της καλής νεράιδας. Ζει όμως στο Μπραχάμι που μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.
Υπάρχει όμως δημιουργικότητα, επιμονή και όρεξη για δράση μέσα από συλλογικές δομές (κοινωνικό φαρμακείο, προμηθευτικός συνεταιρισμός, ενισχυτική διδασκαλία).
Η συλλογικότητα κάνει την αρχή βάζοντας το «μια φορά και έναν καιρό» στην ιστορία μας.
Ελάτε να την συνεχίσουμε μαζί με ισότητα, αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμό, κουκλοθέατρο, εικαστικά, θεατρικό παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιού, δημιουργική γραφή, μουσικοκινητικά παιχνίδια, βοήθεια στα μαθήματα του σχολείου και αυτοοργάνωση.
Να έρθουμε πιο κοντά, να μάθουμε να δρούμε ομαδικά και να ανακαλύψουμε τα ταλέντα μας

Γιατί μπορεί να μην κρατάμε μαγικά ραβδιά
αλλά θα κρατήσουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Κάθε Τρίτη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο (Μητροπέτροβα 3) από τις 5μ.μ. ως τις 9μ.μ. θα λειτουργεί εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.
Το Σάββατο 1 Δεκέμβρη στις 6μ.μ στο 3ο Δημοτικό θα γνωριστούμε, θα παίξουμε και θα συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα.

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Μπραχαμίου
Συνέλευση κάθε Τετάρτη στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου 6μ.μ.
http://katadimadim.blogspot.gr
Το κείμενο στα πακιστανικά
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: