7/11/12

Τετάρτη 7/11, 16:00 προσυγκέντρωση στο μετρό Δάφνης

Την Τετάρτη 7/11 στις 16:00 καλούμε σε προσυγκέντρωση στο μετρό Δάφνης στα πλαίσια της 2ης ημέρας της γενικής απεργίας. Στο ίδιο σημείο καλεί και η συνέλευση Δάφνης-Υμηττού. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο κέντρο για να συμμετάσχουμε στην πορεία μαζί με τις άλλες συνελεύσεις γειτονιάς.

[13:00] σήμερα το πρωί από τις 11:00 κάναμε μοίρασμα κειμένου της συνέλευσής μας που καλεί και στην προσυγκέντρωση του απογεύματος. Το μοίρασμα έγινε κατά μήκος της Αγίου Δημητρίου, από το μετρό έως την αγορά. Μαζί μας ήταν και μέλη από τη λαϊκή συνέλευση Δάφνης&Υμηττού.

[Παρασκευή 9/11] Η προσυγκέντρωση της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Βρεθήκαμε μέλη από τις συνελεύσεις Μπραχαμίου, Δάφνης και Ηλιούπολης καθώς και άλλοι κάτοικοι. Επίσης στο ίδιο σημείο βρέθηκαν και οι εργαζόμενοι του δήμου Αγίου Δημητρίου. Οι συνελεύσεις πήγαμε στην Κοραή. Πορευθήκαμε μαζί με τις υπόλοιπες συνελεύσεις γειτονιάς μέχρι το Σύνταγμα, όπου και παραμείναμεγια αρκετές ώρες, παρά τη βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα. Κάποια στιγμή η αστυνομία άρχισε να πνίγει όλη την πλατεία στα χημικά και διέλυσε τους συγκεντρωμένους. Σε αυτό το σημείο αναγκαστήκαμε να υποχωρήσουμε, παραμένοντας όμως όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο Σύνταγμα. Το στήσιμο των διμοιριών ΜΑΤ ήταν τέτοιο ώστε να αποτραπεί κάθε προσπάθεια επαναπροσέγγισης της πλατείας. Είχαν σχηματίσει πυκνά κορδόνια σε όλους τους περιμετρικούς δρόμους. Δυστυχώς στο έργο τους υπήρξε σύμμαχος και ο καιρός με την καταρρακτώδη βροχή που έριξε.

Έγινε φανερό για μία άλλη φορά ότι η μόνη κόκκινη γραμμή που βάζουν είναι απέναντί μας. Τους δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα και συλλογικά στους δρόμους.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αντίσταση με όλα τα μέσα.
Γενική απεργία διαρκείας ΤΩΡΑ!



ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ