6/10/12

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Αγίου Δημητρίου για τα γεγονότα της απεργίας στις 26/9

Την Τετάρτη 3/10 κάναμε παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Αγίου Δημητρίου σε σχέση με τα γεγονότα της απεργίας της 26/9 και τις συλλήψεις και προσαγωγές απεργών στις προσυγκεντρώσεις των συνελεύσεων γειτονιάς και κατά τη διάρκεια της πορείας. Διαβάσαμε κείμενό μας καλώντας όλους τους φορείς να πάρουν θέση ενάντια στην αυξανόμενη κρατική καταστολή. Στη συζήτηση που ακολούθησε, όλες οι παρατάξεις συμφώνησαν απολύτως με το κείμενό μας, το οποίο πέρασε και ως ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου.

Ακολουθεί το ψήφισμα από τα πρακτικά του συμβουλίου:

-->
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ένα ψήφισμα προς το Δημοτικό Συμβούλιο από την Ανοικτή Συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου για τα γεγονότα της απεργιακής κινητοποίησης 26 του μήνα.
ΚΑΤΟΙΚΟΣ: Αυτό είναι πρόταση για ψήφισμα, η οποία θα διαβαστεί και σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είναι 8ο εκτός ημερήσιας θέμα. Εγκρίνεται να συζητηθεί πρώτο το 8ο εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα;
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Εγκρίνεται.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ομόφωνα εγγράφεται.


8ο ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑ
Ψήφισμα από την Ανοικτή Συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κυρία ..........., διαβάστε το ψήφισμά σας. Η κυρία ............... είναι εκ μέρους της Ανοικτής Συνέλευσης κατοίκων Μπραχαμίου.
Κυρία ................, έχετε τον λόγο.
ΚΑΤΟΙΚΟΣ: Σας ευχαριστώ πολύ. «Το πρωί της Τετάρτης, 26 Σεπτεμβρίου, ημέρα γενικής απεργίας σε πολλές περιοχές της Αθήνας σε προσυγκεντρώσεις, τις οποίες είχαν καλέσει οι Συνελεύσεις γειτονιάς, έγιναν προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις.
Τελείως απρόκλητα και με ιδιαίτερη επιθετικότητα ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ διέλυσαν την προσυγκέντρωση που είχε καλέσει με ανακοίνωσή της η Ανοικτή Συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου στο μετρό της Δάφνης. Με εξοπλισμό πολέμου και απειλητική διάθεση περικύκλωσαν τη συγκέντρωση.
Επειδή διεκδικήσαμε το νόμιμο δικαίωμά μας να πάμε στην πορεία ως απεργοί, επιχείρησαν επιλεκτικά να αρπάξουν κάποιους από εμάς, επιδιώκοντας να μας διαχωρίσουν αυθαίρετα με φυσιογνωμικά και ηλικιακά κριτήρια, που δεν πέτυχαν. Προφανώς ήθελαν να κατασκευάσουν ενόχους, που ανταποκρίνονται στο προφίλ του κουκουλοφόρου, που έχουν στο μυαλό τους, να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να παρουσιάσουν έργο. Τελικά, προσαχθήκαμε στη ΓΑΔΑ 16 άτομα της Συνέλευσης, όπου κρατηθήκαμε επί ώρες χωρίς λόγο.
Στο Παγκράτι οι διαδηλωτές, επίσης, περικυκλώθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να αποτραπεί η συμμετοχή τους στην απεργιακή πορεία.
Αντίστοιχα, στην πλατεία Γαρδένια στου Ζωγράφου η Αστυνομία κτύπησε και κυνήγησε τους διαδηλωτές στα γύρω στενά. Πάνω από 20 άτομα οδηγήθηκαν στην ασφάλεια, εκ των οποίων 12 συνελήφθησαν, ανάμεσά τους και ανήλικοι μαθητές.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 22 συλληφθέντες της γενικής απεργίας εμπλουτίστηκαν με τον γνωστό κουκουλόνομο, μετατρέποντας στη δίωξή τους σε κακουργηματική, εξαιτίας χειρουργικών μασκών που είχαν μαζί τους για να προστατευτούν από τα δακρυγόνα, παρ’ όλο που πλέον είναι κοινός τόπος ότι χιλιάδες κόσμος που διαδηλώνει, χρησιμοποιώντας μάσκες ως μέσο αυτοπροστασίας από τα εγκληματικά χημικά τους.
Για να συμπληρωθεί η εικόνα του ολοκληρωτισμού, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες 9 εκ των συλληφθέντων, με εμφανή πάνω τους τα σημάδια της αστυνομικής κακοποίησης, επειδή διανοήθηκαν να διαδηλώσουν και διασύροντας στο διαδίκτυο ως επικίνδυνοι κακοποιοί.
Είναι σαφές ότι το τεκμήριο της αθωότητας κουρελιάζεται για μια ακόμη φορά από τους θιασώτες της νομιμότητας, προκειμένου να κατασκευαστούν ένοχοι. Αυτή η τακτική εξυπηρετεί κυρίως την αποστολή ενός μηνύματος εκφοβισμού των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων και όλων όσοι δεν εγκαταλείπουν τους δρόμους και τους αγώνες και επιμένουν να αντιστέκονται ότι, δηλαδή, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις ολοένα πιο αυταρχικές και άγριες όψεις της κρατικής καταστολής.
Η αθλιότητα του καθεστώτος δεν θα περάσει. Δεν φοβηθήκαμε. Ήμασταν όλοι μαζί. Δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε. Αντιθέτως, μας πεισμώνουν και μας συσπειρώνουν στον δρόμο της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.
Την ίδια στιγμή, βέβαια, το καθεστώς παρέχει ασυλία στην εγκληματική δράση νεοναζιστικών κοινοβουλευτικών συμμοριών, κάνοντας τα στραβά μάτια στα συνεχή μαχαιρώματα, ρατσιστικές επιθέσεις και τραμπουκισμούς εναντίον μεταναστών και όχι μόνο.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες της απεργιακής κινητοποίησης. Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης εναντίον και απόσυρση των άτυχων κατηγοριών.
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτούμε από κάθε πολιτικό και δημοτικό φορέα και παράταξη της πόλης να καταγγείλει και να καταδικάσει το όργιο αυθαιρεσίας, βίας και καταπάτησης κάθε δημοκρατικής νομιμότητας και κατοχυρωμένων συνταγματικών δικαιωμάτων από τους αστυνομικές δυνάμεις καταστολής και τους προϊσταμένους τους, καθώς και την ποινικοποίηση του δικαιώματος στη διαδήλωση και την απεργία, με τις προληπτικές προσαγωγές και άδικες συλλήψεις.
Να μη μείνουν απαθείς θεατές και εν λευκώ να επιτρέπουν την αναβίωση αυταρχικών μεθόδων και πρακτικών που θυμίζουν άλλου τύπου πολιτεύματα και καθεστώτα. Να πάρουν θέση.
Τα γεγονότα είναι αυτά. Τα συμπεράσματα βγαίνουν εύκολα από κάθε νοήμονα άνθρωπο, που θέλει να λέγεται δημοκράτης, χωρίς μασημένα λόγια.
Από την Ανοικτή Συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου».

(διαλογική συζήτηση)

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Νομίζω ότι θα είναι ομόφωνο το ψήφισμα και σωστά, όπως είναι η αναφορά, θα μπει άλλη μία πρόταση, που έχει να κάνει με το Δημοτικό Συμβούλιο, τους αιρετούς, που καλούνται να σταθούν πρωτοπόροι στους αγώνες για τη δημοκρατία, την απόκρουση κάθε αυταρχικής πολιτικής και τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και αλληλεγγύης στην πόλη μας.
Νομίζω και με αυτά την αναφορά, για να συμπεριλάβω και αυτό που ανέφεραν οι συνάδελφοι, θα πρέπει να σταλεί και να φύγει ομόφωνα.
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: (εκτός μικροφώνου)
ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Το Δημοτικό Συμβούλιο, οι αιρετοί αντιπρόσωποι του λαού του Δήμου μας δεσμεύονται να σταθούν πρωτοπόροι στους αγώνες για τη δημοκρατία, την απόκρουση κάθε αυταρχικής πολιτικής και τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και αλληλεγγύης στην πόλη μας.
Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που οφείλουμε να πούμε είναι ότι εμείς αντιδράσαμε άμεσα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εγκρίνεται;
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Εγκρίνεται.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:
Το Δημοτικό Συμβούλιο
αποφασίζει ομόφωνα
Εγκρίνει το ψήφισμα της Ανοικτής Συνέλευσης κατοίκων Μπραχαμίου, ως ανωτέρω και όπως αυτό συμπληρώθηκε με την πρόταση της κυρίας Δημάρχου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: