21/12/11

Νέα συνέλευση σήμερα 18:30 + ενημέρωση από την προηγούμενη

Σήμερα Τετάρτη 21/12 στις 18:30 έχουμε τη νέα μας συνέλευση. Έστω και καθυστερημένα ορισμένα σημεία από την τελευταία μας συνέλευση, την Τετάρτη 14/12. Αρχικά είδαμε πρακτικά ζητήματα για τη ΔΕΗ και μαζέψαμε δηλώσεις άρνησης πληρωμής. Να θυμόμαστε όλοι, ότι καταθέτουμε τα πάντα σε αντίγραφα (εκτός της δήλωσης). Κανονίσαμε τα πρακτικά της παρέμβασης στη ΔΕΗ Μπραχαμίου για την Παρασκευή 16/12.

Κατόπιν έγινε η ενημέρωση από το σωματείο εργαζομένων στο δήμο. Μας ενημέρωσαν ότι πλέον ο δήμος δεν έχει συμβασιούχους. Επίσης λόγω των μέτρων εφεδρείας και άλλων, έχουν φύγει πολλοί εργαζόμενοι με σύνταξη και κάποιοι έχουν δηλωθεί ως εφεδρεία. Με αποτέλεσμα να έχουν αποδυναμωθεί πάρα πολλές υπηρεσίες. Επιπλέον με τα διάφορα μέτρα όλοι οι μισθοί είναι μειωμένοι, σε μερικές περιπτώσεις η μείωση φτάνει σε ποσοστό 50-60%. Ακόμα και μέσα στο σωματείο σκέφτονται να προχωρήσουν σε συγκέντρωση αγαθών για συναδέλφους.

Μεγάλο θέμα είναι οι συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτών, τα περιώνυμα ΣΔΙΤ. Είναι ένας εύσχημος τρόπος για την παράδοση κάθε υπηρεσίας σε ιδιώτες. Ειδικά στο σήμερα που υπάρχει απαίτηση για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και παράλληλα μεγάλη μείωση των χρηματοδοτήσεων από το κράτος. Επιπλέον με τον Καλλικράτη έγινε μεγάλη μεταφορά αρμοδιοτήτων από τις νομαρχίες στους δήμους, χωρίς όμως αντίστοιχη μεταφορά προσωπικού ή πιστώσεων. Έτσι δημιουργείται μία κατάσταση που ο δήμος δεν μπορεί αντικειμενικά να φέρει σε πέρας λειτουργίες, του απαγορεύουν να προσλάβει έστω συμβασιούχους, οπότε μόνη λύση αναδεικνύεται η ανάθεση σε ιδιώτες. Ήρθε ως παράδειγμα τα σκουπίδια και η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων του δήμου στη Ραφήνα, που την έχει αναλάβει ιδιώτης. Για τους παιδικούς σταθμούς αναφέρθηκε ότι υπάρχει αύξηση 18% στις αιτήσεις με 40% μείωση στους υπαλλήλους. Άμεσος είναι ο κίνδυνος για επιβολή τροφείων (διδάκτρων δηλαδή), ή κλείσιμο μονάδων ή ανάθεση σε ιδιώτες. Αντίστοιχη εικόνα και στα ωδεία. 1 ΚΕΠ έχει κλείσει ενώ το άλλο πάει για συγχώνευση με αντίστοιχο της Δάφνης. Το "βοήθεια στο σπίτι" συνεχίζεται όσο συνεχίζεται η χρηματοδότηση από ΕΕ, για μετά δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη. Κλείσαμε δηλώνοντας ότι θα προσπαθήσουμε να είμαστε σε επαφή με το σωματείο και να αλληλοενημερωνόμαστε για τα θέματα που αποτελούν κοινή υπόθεση.

Ακολούθησε γενική κουβέντα για το πώς θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε κινήσεις αλληλεγγύης στις γειτονιές μας. Είναι κάτι που θα μας απασχολήσει πιο συγκεκριμένα σε επόμενες συνελεύσεις.

Έχει έρθει κάλεσμα από τη συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου για συντονισμό μεταξύ των λαϊκών συνελεύσεων το Σάββατο 14/1 στην Πάντειο στις 16:00. Αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε και να κάνουμε μία αυτοπαρουσίαση της συνέλευσής μας. Στη συνάντηση θα είμαστε παρόντες όσο το δυνατόν περισσότεροι, τοποθετούμενοι και ατομικά ο καθένας/καθεμιά μας στα ζητήματα που θα συζητηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: