10/6/11

Συμμετέχουμε στις συνελεύσεις στις πλατείες

Εδώ και μερικές εβδομάδες βλέπουμε να αναπτύσσεται ένα πρωτόγνωρο, σε συμμετοχή, κίνημα στις πλατείες διαφόρων πόλεων της χώρας. Κομβικό στοιχείο αυτού είναι οι συνεχείς επαναλαμβανόμενες ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις, που προς το παρόν δεν δείχνουν σημάδια εκτόνωσης ή κόπωσης. Το θεωρούμε πολύ σημαντικό και νιώθουμε ότι αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην μακριά πορεία που ξεκίνησε με τις μονοθεματικές συνελεύσεις κατοίκων την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων, εξελίχθηκε και εμπλουτίστηκε με λαϊκές συνελεύσεις στην περίοδο μετά το Δεκέμβρη του 2008 και επεκτείνεται ραγδαία σήμερα.

Ειδικά στην τρέχουσα συγκυρία που κράτος, Ε.Ε., ΔΝΤ και πολυεθνικά αφεντικά επιδιώκουν την εξάλειψη κάθε κοινωνικής παροχής, το ξεπούλημα κάθε δημόσιου πόρου και την περιστολή κάθε εργασιακού δικαιώματος και επενδύουν στον κοινωνικό αυτοματισμό, στον κοινωνικό κανιβαλισμό και ρατσισμό και εφαρμόζουν ακραίες συνθήκες καταστολής. Σε μία τέτοια συνθήκη είναι ακόμα πιο σημαντικό να τονώσουμε το σπάσιμο της απομόνωσης και της ιδιώτευσης που μας επιβάλλουν. Οι ανοιχτές συνελεύσεις, στις οποίες όλο και ποιο πολλοί συμμετέχουν, είναι μία ευκαιρία να βρεθούμε ισότιμα με γείτονες μας, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να επιδιώξουμε την ανάληψη δράσεων για το ξαναζώντεμα των γειτονιών. Φυσικά καμμία κοινωνική διεργασία δεν είναι στρωμένη με ρόδα και κανένας κοινωνικός αγώνας δεν είναι από τα πριν κερδισμένος (ούτε προς τους στόχους ούτε προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και περιεχόμενα).

Πρέπει όμως να αντιληφθούμε όλοι μας ότι απέναντι στα διλλήματα που θέτουν οι "από πάνω", καλούμαστε συνολικά ως κοινωνία να διαλέξουμε μεταξύ 2 δρόμων και μόνο. Ο ένας είναι της εξαθλίωσης, της πλήρης κοινωνικής αποδιοργάνωσης, του ρατσισμού, της καταστολής και του κοινωνικού κανιβαλισμού. Ο άλλος είναι της αλληλογνωρισμίας, της αλληλοκατανόησης, της αλληλλεγγύης, της αντίστασης στις πολύπλευρες επιθέσεις των αφεντικών, της διεκδίκησης του κοινωνικού πλούτου και ενός καλύτερου μέλλοντος, της άμεσης δημοκρατίας, της ελευθερίας.

Ως Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση συμμετέχουμε σε αυτόν τον κοινωνικό διάλογο και αγώνα επιλέγοντας την προώθηση του δεύτερου δρόμου. Για αυτό το λόγο αρχικά ως άτομα κατεβαίναμε στο Σύνταγμα και κατόπιν ως συνέλευση επιλέξαμε να στηρίξουμε και να στηρίζουμε αντίστοιχες κινήσεις που γίνονται στην περιοχή μας, θεωρώντας πολύ σημαντική την επέκταση της πρακτικής στις γειτονιές. Συμμετείχαμε στις 2 συνελεύσεις στην πλατεία Καλογήρων και καλούμε σε νέα συνέλευση την Τρίτη 14/6 στις 19:00 στην πλατεία Βελουχιώτη στο Μπραχάμι. Επίσης θα είμαστε στην προσυγκέντρωση στο μετρό Δάφνης την Τετάρτη 15/6 ημέρα γενικής απεργίας, μία ώρα πριν τη συγκέντρωση στο κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: