1/12/09

ανακοίνωση

Η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Αγίου Δημητρίου συνεχίζει να βρίσκεται στο χώρο του Δημαρχείου δύο φορές τον μήνα σε τακτική βάση. Η δραστηριοποίησή της, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει επικεντρωθεί στην πραγματοποίηση μαθημάτων ελληνικών σε μετανάστες και στην προάσπιση του χώρου του Ασυρμάτου με σκοπό τη διεκδίκησή του ως ανοιχτό χώρο πρασίνου και ελεύθερης συνεύρεσης των ανθρώπων. Μόλις την περασμένη μάλιστα Κυριακή(29-11), πραγματοποιήθηκε στον Ασύρματο νέα συνέλευση με τη συμμετοχή περίπου 100 ατόμων, η οποία κατέληξε στην διάνοιξη του περιφραγμένου χώρου και σε δεντροφύτευση. Η προσπάθεια αντιδημάρχου να αλλάξει την εικόνα που έχουν οι κάτοικοι για τη δημοτική αρχή στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία και μεγάλη αποδοκιμασία, αλλά και η προσπάθεια μελών της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ να τοποθετήσουν τον κόσμο πίσω από τις δημοτικές τους καράκλες δεν είχε κανένα απολύτως αποτέλεσμα.
Η ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Αγίου Δημητρίου, μέσα από τις όποιες δυνατότητες διαθέτει, προσπαθεί και καταφέρνει να προωθήσει στην πράξη, στην περιοχή του Μπραχαμίου, την αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζόμενων, την αντίσταση, την αυτοοργάνωση, την άμεση δημοκρατία. Συνεχίζει, ένα χρόνο μετά τα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη, να αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα οργάνωσης από τα κάτω σε ένα τοπικό επίπεδο, έχοντας ανοιχτές διαδικασίες συζήτησης και λήψης αποφάσεων αλλά και ανοίγοντας νέα μέτωπα αγώνα, πράγματα που ενοχλούν ιδιαίτερα σύσσωμους τους τοπικούς κομματικούς μηχανισμούς και τη δημοτική αρχή.
Σήμερα, η έκτακτη συζήτηση που πραγματοποίησε η ανοιχή λαϊκή συνέλευση Αγίου Δημητρίου στο χώρο του Δημαρχείου βρέθηκε για αρκετή ώρα υπό την αδιάκριτη επιτήρηση παρακείμενων αστυνομικών οργάνων. Να προσθέσουμε επίσης ότι σε προηγούμενη παρουσία μελών της συνέλευσης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (προ εικοσαημέρου περίπου), υπήρξε και πάλι αστυνομική παρουσία τμήματος της ομάδας Δ στην είσοδο του Δημαρχείου. Είναι σαφές λοιπόν πως η δημοτική αρχή έχει βαλθεί, σε συνεργασία με την ελληνική αστυνομία, να διαμορφώσει μία εικόνα πως όποιος-α συμμετέχει σε διαδικασίες ή δραστηριότητές μας, θα βρίσκεται υπό το αδιάκριτο βλέμμα των αστυνομικών αρχών. Αυτή η τακτική δεν στοχεύει μόνο εμάς αλλά κάθε πολίτη που θα δείξει τη διάθεση να προσεγγίσει τις διαδικασίες μας. Προφανώς, λόγω των ημερών, η τακτική αυτή παίρνει μεγαλύτερη έκταση.
Επιχειρούν να περιχαρακώσουν τη δράση μας, γιατί είναι σαφές για αυτούς πλέον πως δεν έχουμε καμία απολύτως διάθεση να αυτοπεριχαρακωθούμε. Ο φόβος τους να μην βρουν γόνιμο έδαφος οι ιδέες και οι πρακτικές της αυτοοργάνωσης και της άμεσης δημοκρατίας δεν μπορεί παρά να βρει αποκούμπι στην έντονη αστυνομική παρουσία στους δρόμους και στις πολιτικές συνευρέσεις.
Εναντιωνόμαστε σε κάθε προσπάθεια επιβολής καθεστώτος ελέγχου και προτάσσουμε την ανοιχτή συνεύρεση των πολιτών για τον αυτοκαθορισμό της ίδιας μας της ζωής. Εναντιωνόμαστε σε κάθε προσπάθεια διαμόρφωσης ενός κλίματος φόβου και ανασφάλειας και προτάσουμε την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια μεταξύ των ανθρώπων ως καθημερινό βίωμα και εμπειρία.
Συνεχίζουμε και καλούμε όλους να μετατρέψουν τους δήμους και τις γειτονιές σε τόπους ενός καθημερινού νέου ανοιχτού κοινωνικού πειραματισμού.

ανοιχτή λαϊκή συνέλευση Αγίου Δημητρίου
30-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: