20/2/09

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


Η Συνέλευση αποτελεί μια αυτόνομη πρωτοβουλία κατοίκων του Αγ. Δημητρίου και των γύρω περιοχών και όχι μόνο δεν έχει σχέση με το δημοτικό Συμβούλιο ή τις υπηρεσίες του Δήμου Αγ. Δημητρίου, αλλά είναι φύσει και θέσει αντίθετη με κάθε διαδικασία που αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς.

Προήλθε από την αυθόρμητη εξέγερση της νεολαίας και των εργαζόμενων και την πρωτοβουλία Κατάληψης του Δημαρχείου, η οποία διήρκησε από τις 11 εως τις 16 Δεκεμβρίου του 2008.

Όλο αυτό το διάστημα, η Λαϊκή Συνέλευση έχει πραγματοποιήσει και συμμετάσχει σε μια σειρά πολύμορφων κινητοποιείσεων (διαδηλώσεις, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις-μοιράσματα-αφισοκολήσεις), δίνοντας καταρχήν έμφαση στα γεγονότα του Δεκέμβρη (δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εξέγερση, συλληφθέντες, επίθεση με βιτριόλι στην εργάτρια Κ. Κούνεβα).

Άλλες κινήσεις ήταν: -η παρέμβαση στα ακυρωτικά μηχανήματα του μετρό Δάφνης και η απαίτηση δωρεάν μέσων μαζικής μεταφοράς σαν απάντηση στις νέες αυξήσεις, με παράλληλο μοίρασμα κειμένου, -η δρομολόγηση των πρακτικών ζητημάτων για την λειτουργία δωρεάν μαθημάτων ελληνικών σε μετανάστες, καθώς και -κινήσεις αλληλεγγύης στους απολυμένους της χαρτοβιομηχανίας «ΦΑΡΟΣ Ε.Π.Ε.», οι οποίοι έχουν καταλάβει την επιχέρηση στον Άλιμο.

Η επίθεση που δεχόμαστε όλοι καθημερινά, έιναι συνολική και επεκτείνεται σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Έτσι, συνολικές οφείλουν να είναι και οι αντιστάσεις μας. Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για χρόνια και πιο τοπικά ζητήματα (κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ελέυθεροι χώροι, ρεματιά).

Η λαϊκή συνέλευση είναι ένας χώρος επικοινωνίας, ένας χώρος όπου μπορούμε να μοιραστούμε τις απόψεις μας και τις εμπειρίες μας, να ξαναζωντανέψουμε τη γειτονιά μας. Ένας χώρος όπου συναποφασίζουμε και πράττουμε. Δεν αφήνουμε πια τη ζωή μας στα χέρια άλλων, που αγνοούν τις ανάγκες μας.

1η και 3η Τρίτη κάθε μήνα, στις 18:00, στο θέατρο του δημαρχείου Αγ. Δημητρίου.


Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: