14/12/08

Τα Παιδιά Με Τα Μαύρα Φουλάρια (από μέιλ που λάβαμε)

ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΟΥΛΑΡΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ

ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΟΥΛΑΡΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΥ

ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΟΥΛΑΡΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΖΩ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΟΥ

ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΟΥΛΑΡΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΤΗΝ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΟΥΛΑΡΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΔΙΧΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΟΥΛΑΡΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΦΟΥΛΑΡΙΑ

ΝΑ ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΟΥΛΑΡΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ Ν'ΑΓΑΠΩ ΤΟΣΟ ΤΗ ΖΩΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ

ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΖΩ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΟΥΛΑΡΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΑΜΠΟΥΝ ΤΟΟΟΣΟ

ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ

ΚΑΙ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΟΥ

ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΦΟΥΛΑΡΙ

3 σχόλια:

Mikelb είπε...

Εκτός του ότι είμαι σίγουρος πως ελάχιστοι γονείς θα ήθελαν τα παιδιά τους να φοράνε τα μαύρα φουλάρια (και αυτό σίγουρα προκύπτει από ανοικτές και δημοκρατικές διαδικασίες) το γενικό κλίμα του "ποιήματος" προτρέπει στην ανατροπή των πάντων..... Αυτό δεν συνάδει με το να καλυτερεύσουμε τους όποιους θεσμούς. Άραγε πόσο πολύ αγαπά τη ζωή ένα παιδί που φοράει το μαύρο φουλάρι και "λάμπει" τόσο πολύ; Μάλλον είναι ένα πολύ δυστυχισμένο παιδί και η μόνη λάμψη που φαντάζεται είναι αυτή μιας...φωτιάς στο κατεστημένο! Μπορεί να φανταστεί τον αυτό του χωρίς το μαύρο φουλάρι σε μια στιγμή οικογενειακή/επαγγελματικής/μαθητικής/προσωπικής λάμψης. Εγώ πάντως μπορώ να το φανταστώ ...και τότε θα είναι πολύ πιο ευτυχισμένο! Και χωρίς να έχει αλλοτριωθεί και να πιστεύει ότι ζει σε έναν κόσμο ρόδινο. Απλά να μπορεί να κάνει τους κοινωνικούς του αγώνες χωρίς φουλάρια,ούτε πέτρες και μολότοφ. Όπως τις κάνουν και οι περισσότεροι μαθητές τώρα στην Αθήνα (βλ. καθιστική διαμαρτυρί )

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ είπε...

Γραφεις:Άραγε πόσο πολύ αγαπά τη ζωή ένα παιδί που φοράει το μαύρο φουλάρι και "λάμπει" τόσο πολύ;
Απαντάμε: Πολύ, σε αντίθεση με εσάς που δεν κάνετε τίποτα για να γίνει αυτή η ζωή αληθινά όμορφη.

Γράφεις: Μάλλον είναι ένα πολύ δυστυχισμένο παιδί και η μόνη λάμψη που φαντάζεται είναι αυτή μιας...φωτιάς στο κατεστημένο!
Απαντάμε: Έχεις απόλυτο δίκιο! Κανένας ευτυχισμένος άνθρωπος δεν εξεγείρεται αλλά και πολλοί δυστυχισμένοι λουφάζουν και αποτελούν το άλλοθι της εξουσίας για να κυνηγάει και να συκοφαντεί αυτούς που αγωνίζονται (που μάλιστα αγωνίζονται όχι μόνο για τους εαυτούς τους αλλά ΚΑΙ γι’αυτούς που λουφάζουν).

Γράφεις: Μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του χωρίς το μαύρο φουλάρι σε μια στιγμή οικογενειακή/επαγγελματικής/μαθητικής/προσωπικής λάμψης. Εγώ πάντως μπορώ να το φανταστώ ...και τότε θα είναι πολύ πιο ευτυχισμένο!
Απαντάμε: Η διαστροφική φαντασίωση που προωθεί με κάθε μέσο η εξουσία, είναι αυτή ενός κομματιασμένου ανθρώπου ο οποίος μπορεί να απαρτίζεται από ευτυχισμένα κομματάκια, από δυστυχισμένα κομματάκια, από άρρωστα κομματάκια, από νεκρά κομματάκια, από γυμνασμένα κομματάκια, τρομαγμένα κομματάκια, εξουσιαστικά κομματάκια, υποταγμένα κομματάκια…. και ο οποίος κάνει το παν για να συγκρατεί όλα τα κομματάκια του μαζί, να τα διαθέτει κατά βούληση στις ανάγκες και τις επιθυμίες αυτής της εξουσίας και πάνω απ’όλα να παραμένει ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ και κατά προτίμηση με πολλές στιγμές «λάμψης», όπως τις αποκαλείς. Όλοι εμείς που τώρα αγωνιζόμαστε, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να γίνουμε ευτυχισμένοι επειδή κάναμε καλά όσα μας διέταξαν ή μας υποχρέωσαν με έμμεσους τρόπους να κάνουμε. Ούτε στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, ούτε στο σπίτι, ούτε στη δουλειά, ούτε στο σχολείο ούτε και πουθενά! Αν εσύ μπορείς να έχεις πολλές τέτοιες στιγμές λάμψης παρά το ότι τρως μολυσμένα σκουπίδια αντί για φαγητό, αναπνέεις τοξικά αέρια αντί για οξυγόνο, όλοι γύρω σου πεθαίνουν από καρκίνους και τα παιδιά σου (αν μπορέσεις να κάνεις) θα γεννιούνται προβληματικά, τότε είσαι πολύ άρρωστος και επικίνδυνος για την ανθρώπινη κοινωνία.

Όσο για τους φιλειρηνικούς κοινωνικούς αγώνες, η απάντησή σου βρίσκεται εδώ (http://katalipsiasoee.blogspot.com/2008/12/blog-post_8656.html) και μάλιστα τη γράφει κάποιος ο οποίος έκανε πράξη αυτά που εσύ προτείνεις από την ασφαλή μοναξιά του σπιτιού σου. Διάβασε το κείμενο και τα σχόλια και θα καταλάβεις, αν αυτός είναι ο στόχος σου. Αν απλώς θέλεις να επιβληθεί η άποψή σου ανεξάρτητα από το τί συμβαίνει στην πραγματικότητα, τότε, περαστικά σου.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=VD7gI95Ownk
Πάρε κι αυτό, αν δεν πείθεσαι με λόγια αδιάφορο, βολεμένο ανθρωπάκι. Είσαι και εκπαιδευτικός τρομάρα σου, λυπάμαι τα παιδιά που θα αναγκαστούν να σε γνωρίσουν.