12/12/08

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Τις τελευταίες μέρες με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη από ένστολο μπάτσο, έχει ξεσπάσει μια έκρηξη πρωτοφανούς έντασης οργής και αγανάκτησης που φαίνεται να έχει πολύ βαθύτερα αίτια.

Αιτίες που έχουν να κάνουν με ένα μακρύ κατάλογο δολοφονημένων από σφαίρες μπάτσων, από νάρκες συνοριοφυλάκων, από έλλειψη στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους. Αλλά δεν είναι μόνο οι νεκροί, είναι και οι κακοποιήσεις στα αστυνομικά τμήματα, είναι οι συνθήκες στις φυλακές και είναι γενικά ο τρόπος που η εξουσία διαχειρίζεται και καταστέλλει τους υπηκόους της. Είναι και η καθημερινή βία που όλοι δεχόμαστε στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στο κυνήγι της επιβίωσης αλλά και σε όλες μας τις διεκδικήσεις, από τις συνδικαλιστικές μέχρι τις οικολογικές κ.ο.κ., για μια δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία.

Όσοι αποσιωπούν όλα αυτά και αναφέρονται στις υλικές ζημιές, όσοι θέλουν να επιστρέψουν το γρηγορότερο σε αυτού του είδους την «κανονικότητα», όσοι παραμένουν αιωνίως αμέτοχοι, είναι συνένοχοι στις επόμενες δολοφονίες που υπόσχεται η «κανονικότητα» αυτή. Όσοι μπορούμε να κατανοήσουμε ότι αυτό που ζούμε είναι μια εξέγερση, και πως, όπως όλες οι εξεγέρσεις, μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, πρέπει να βιαστούμε και να την αρπάξουμε.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ! Να απαιτήσουμε όλα αυτά που μας στερούν!

Αυτοί που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς είναι με τη πλάτη στον τοίχο, δε μένει παρά να παραδοθούν.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ
στις 7.30μμ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: